Турция създаде боен дрон-камикадзе

Simsek е способен да носи до 5 кг взривни веществ на разстояние около 100-200 км
(снимка: Turkish Aerospace Industries)

От няколко години Турция активно разработва нови безпилотни летателни апарати (БЛА) за нападателни и разузнавателни мисии. Затова не е изненадващо, че сега турски инженери са разработили дрон-камикадзе Simsek.

Представители на Turkish Aerospace, разработчика на устройството, разкриха неговата роля по време на бойни операции. Безпилотният апарат е проектиран да атакува с последваща експлозия на бойна глава, съобщава TopWar.

Simsek се изстрелва от друг, по-голям БЛА. Благодарение на това, устройството може да се счита за представител на ново поколение дрон – такъв, който се доставя от друг безпилотен апарат.

За първи път стана известно за новия безпилотен дрон-камикадзе през април. В интервю за CNN Turk шефът на Turkish Aerospace Темел Котил разкри, че устройството е способно да носи до 5 кг взривни вещества.

Освен това иновативният боен дрон-камикадзе знае как да доставя взривните вещества на разстояние от около 100-200 км след изстрелването си от друг безпилотен апарат.

Коментари по темата: „Турция създаде боен дрон-камикадзе”

добавете коментар...

  1. ха

    Фофу аз пък мислех, че говориш за конфликта Азърбайджан срещу Армения в който Турция е само някакво допълнение… Та с кого се е била Турция, след като очевидно не е с Русия?

  2. Фофу

    ха 07/05/2021 19:52 Сори, но нямам време да вдявам какви го говориш. Турция и руски технологии. Турция е член на НАТО и ако изключим съвсем наскорошните забежки с Путин всичко е НАТО.

    Другото там, пластмасови танкове, говорещи зайци, какво да ти кажа … Тия чебурски истории дето нали, ние винаги ги прецакваме тия изедници и милитаристЕ – с по едно взаимно доволно смигване, познати са ми.

  3. ха

    Фофу не забравяй, че освен споменатите от теб безпилотни апарати, то основната ответна атакуваща сила също си е на практика 100% руски технологии. Не хваля руските технологии, но във въпросния конфликт фактите са си факти – руско срещу руско основно си беше.
    Иначе преди цели 25 години сърбите намериха цаката дори на самолетните технологии (а какво остава за дронове) – просто си направиха пластмасови танкове и похабиха на американците амунициите. Наложи се последните да стрелят “на месо”, за да капитулират сърбите.

  4. Фофу

    :o) 07/05/2021 12:45б Няма да се отърват скоро защото плеснаха и се прегъраха с един друг диктатор и сега взаимно се крепят и правят нови геополитически съглашения.

  5. :o)

    ЧОК ГЮЗЕЛ обичат да дрънкат оръжие , колкото по-скоро го разкарат тоя диктатор, толкова по-добре за тях аферим машалла ашколсун

  6. Фофу

    ха 06/05/2021 16:43 Е, ХАйде сега. И ти си всред възхваляващите руснаците и технологиите им, пък сега туземци били.
    Аз имам в предвид кое НА ПРАКТИКА, ЗА МОМЕНТА е показало добри резултати. А теории и мозъчни гимнастики от сорта на “ако”, “може би” те по принцип са безкрайни.

  7. ха

    Фофу то срещу туземците и със стрели можеш да се справиш. Въпросът е в това, ако срещу дозвуковият ти дрон се насочи старомодна свръхзвукова ракета – тогава се пита в задачата какво правим…

  8. Фофу

    Така де, но все пак малко информирайте се и малко по-съвременно и това доколко ефективни бяха турските Байрактар-и срещу руските танкове съвсем наскоро.

  9. ха

    Anonymous и аз точно това щях да кажа. Че някак са решили да игнорират нуждата от еволюция към V2 (първата ракета)…

  10. Anonymous

    80г по•късно изкопирали V1.

Коментар