Nvidia Quadro решения тласкат напред 3D дизайна












САНТА КЛАРА, КАЛИФОРНИЯ — 15 Юли, 2009 — Корпорацията NVIDIA обяви, че професионалната серия NVIDIA® Quadro® продукти вече е оптимизирана за работа с Autodesk AutoCAD 2010. Комбинирайки водещи в индустрията графични възможности със специално създадени видео драйвери за висока производителност в AutoCAD, Quadro-базираните видеоконтролери позволяват на професионалните 3D дизайнери да създават и да си взаимодействат с много по-сложни тримерни модели. NVIDIA Quadro решенията дават възможност на потребителите на AutoCAD да постигнат максимална продуктивност във всяка ценова категория.

Възползвайки се от разширените възможности и огромната паралелна изчислителна мощ на професионалните графични процесори NVIDIA Quadro, вече е възможно за нашите клиенти да получат значително подобрение в производителността”, заяви Ерик Стовър, продуктов мениджър за AutoCAD в Autodesk. “AutoCAD 2010 предлага подобрения във възможностите и функционалността за тримерно моделиране и безпрецедентно 3D визуално качество, в следствие на използването на графични процесори Quadro, което ще даде на дизайнерите в различни области сериозно професионално предимство.”

Няма съмнение, че възможността за ефективна работа в 3D е необходима за днешните професионални дизайнери в тази област”, заяви Джеф Браун, генерален мениджър за професионални решения в NVIDIA. “Дългата история на NVIDIA в областта на 3D иновациите превръща Quadro-базираните работни станции и мобилните работни станции в задължителен инструмент за дизайнерите, които желаят да се възползват от иновативните 3D възможности на AutoCAD 2010.”

В допълнение към максимизирането на производителността, ползите от комбинирането на Quadro-базирани решения с AutoCAD 2010 включва още:

  • Най-добро качество в класа си – Графичните процесори Quadro предлагат най-доброто съотношение цена-производителност за графични работни станции и оптималното съчетание на качество, прецизност и производителност. Quadro-базираните решения са разработени, произведени и тествани от NVIDIA, с цел да бъде подсигурено, че отговарят на максималните стандарти за качество.
  • Безпрецедентна производителност – Графичните процесори Quadro позволяват до 5-кратно повишение в производителността при ползване на визуалния стил ‘3D Hidden’ и по-бърза интерактивна манипулация на модели във визуалните стилове ‘Conceptual’ и ‘Realistic’.
  • Улеснено взаимодействие с 3D модели – Графичните процесори Quadro осигуряват възможност за лесна манипулация и взаимодействие с модели с големи мащаби, докато се работи с максималното визуално качество, необходимо за прецизното рендиране на триизмерни модели с огромен брой полигони.
  • Изключително визуално качество – Графичните процесори Quadro дават възможност за постигане на повишено качество на образа без това да става с жертване на производителността с използването на загладени линии в AutoCAD, възможност, която е достъпна само за потребителите на Quadro в комбинация с високопроизводителния драйвер за AutoCAD на NVIDIA.
  • Разширена поддръжка за работа с повече екрани – Разширените възможности на NVIDIA nView® осигуряват максимална гъвкавост при използване на един голям или няколко отделни монитора с разделителна способност до 2560×1600 точки за всеки екран.

Наличност

Новите високопроизводителни видео драйвери на NVIDIA за AutoCAD 2010 са напълно безплатни и вече са достъпни за изтегляне от уебсайта на NVIDIA: www.nvidia.co.uk. Драйверите са достъпни под формата на независим пакет или като интегрирана част от последните графични видео драйвери от NVIDIA.

Професионалните решения NVIDIA Quadro са достъпни от водещи производители като Dell, Fujistu Technology Solutions, HP и Lenovo; водещи системни интегратори и в партньорския канал на PNY Technologies (EMEAI). Допълнителна информация за пълната продуктова гама професионални решения NVIDIA Quadro може да посетите на адрес: www.nvidia.co.uk/quadro.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) е световен лидер в областта на визуалните компютърни технологии и създателят на графичния чип (GPU) – високопроизводителен процесор, който осигурява спираща дъха, интерактивна графика върху работни станции, персонални компютри, гейм конзоли и мобилни устройства. NVIDIA обслужва развлекателния и потребителски пазар със своята серия продукти GeForce®, областта на професионалния дизайн и визуализация с Quadro® и високопроизводителния изчислителен пазар с решенията от серията Tesla™. Седалището на NVIDIA се намира в Санта Клара, Калифорния, като компанията има офиси из цяла Азия, Европа и Америка. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk. 

Коментар