Sony загърбва DSLR технологията в камерите

DSLR фотоапаратите изчезват от каталозите на компанията и търговците
(снимка: CC0 Public Domain)

Sony е решена да скъса с DSLR технологията, извеждайки от всички свои каталози досегашните си модели DSLR фотоапарати. В последните дни фотографските форуми и сайтове отчитат, че серията A-mount апарати на японския производител са „изчезнали” от сайта ѝ. Изчезват и от сайтовете на търговците, според наблюдателите на пазара.

Сега Sony ще се насочи изцяло към безогледалните фотоапарати, съобщи CNET. Макар да не са идеални, тези камери осигуряват по-добър автофокус, бързо снимане и повече изчислителни „конски сили” за фотография.

Sony навлезе във фотографията от висок клас чрез придобиване на SLR бизнеса на Konica Minolta през 2005 г. По това време фотографите-ентусиасти зарязаха камерите с филм и възприеха цифровите им събратя, които са лесни за използване – на принципа насочваш и снимаш. Все пак Sony не успя да размести пластовете при мастодонтите на високия клас фотоапарати – Canon и Nikon.

Новият ход на японската компания породи остри дебати дали Sony няма да поеме по пътя на Olympus, която правеше прекрасни фотоапарти, но изчезна от този бизнес и днес предлага медицинска техника, например за образна диагностика.

Коментар