Нова услуга защитава при кражба на лаптоп












Нова услуга на HP ще помогне в борбата с компрометиране на данните от откраднати лаптопи. Notebook Tracking and Recovery използва предварително инсталиран софтуер, за да осигури защита на данни, връщане на откраднати компютри и сигурно управление на ИТ активи.

Услугата позволява на ИТ специалистите да проследят и да си върнат откраднати преносими компютри, да изтрият данни, за да защитят конфиденциална информация, да засекат неавторизиран софтуер или липсващ хардуер и да гарантират спазването на регулаторните изисквания, съобщи HP България.

За да използват услугата, потребителите регистрират преносимите си компютри и така активират предварително инсталирания софтуер и своя акаунт.

При свързване с интернет, компютърът изпраща информация за местоположението си до център за мониторинг, на базата на която устройството може да бъде проследено. В случай, че компютърът бъде откраднат, потребителят влиза в центъра, за да докладва за кражбата и да попълни формуляр с повече подробности.

Функция “Data Delete” позволява на потребителите да изтрият поверителни данни от откраднатия компютър от разстояние, когато лаптопът бъде засечен от центъра за мониторинг.

Чрез Tracking and Recovery ИТ администраторите могат да управляват централизирано хардуерните активи на компанията. Информация за потребителите, хардуера и софтуера се събира с помощта на предварително инсталиран софтуер, който позволява да се следят движението на компютъра, извиканите процеси, изтичането на информация и спазването на софтуерните лицензи.

Услугата помага на потребителите да гарантират спазването на регулаторната рамка чрез отчетен лог за изтритите файлове след Data Delete.

Tracking and Recovery се предлага срещу годишен абонамент от 36 евро към самата компания и към програмата HP Preferred Partners. Услугата е достъпна и в България.

Коментар