Sharp настъпва на смартфон пазара с Aquos R6

Флагманският смартфон Sharp Aquos R6 се очаква да дебютира на 10 май
(снимка: nokishita_c / Twitter)

Sharp, известният японски производител на електроника, настъпва и на пазара за смартфони. Устройствата на компанията се славят с това, че имат чипсет Qualcomm 800 и, разбира се, прекрасен дисплей.

Сега Sharp е готова да пусне нов флагмански смартфон на име Aquos R6. Той ще бъде наследник на по-ранния модел Aquos R5G, разкри Gizchina. „Изтекли“ рендери на новото устройство се появиха в мрежата малко преди дебюта на 10 май.

Рендерите на устройството идват от издайник на име @nokishita_c. Според него, Aquos R6 може би е резултат от сътрудничество с Leica. „Съвместно проектиран с Leica“ се вижда най-вече на устройствата на Huawei, но може би сега такива надписи ще дефилират и върху смартфоните на Sharp.

Анализаторите не бързат с оценките, но коментират, че ако японската компания (която между другото е под контрола на тайванската Foxconn) си сътрудничи с Leica, за да подобри камерата си, това ще бъде „добра новина за Sharp“.

Aquos R6 изглежда необичайно. Той се отличава със смел дизайн, с огромен модул за камера в центъра. Изглежда, че има два сензора за камера и LED светкавица. Един от сензорите е огромен. Отпред се вижда извит дисплей.

Телефонът ще използва перфорация за селфи камерата – поне според това, което се вижда на рендерите. Като цяло устройството изглежда дебело. Засега няма информация каква ще бъде цената на модела.

Коментар