Acronis получи инвестиция от над 250 млн. долара

Инвестиция от над 250 млн. евро ще ускори растежа на Acronis
(снимка: Acronis)

Финансиране от над 250 милиона долара е получила компанията за киберзащита Acronis  от CVC Capital Partners VII и други инвеститори. Оценката на фирмата възлиза на повече от 2,5 милиарда долара.

Част от средствата ще бъдат използвани за ускоряване на растежа чрез разширяване на портфолиото от интегрирани продукти за киберзащита, съобщиха от компанията. Значителна част от инвестицията Acronis ще вложи и в разширяване на партньорската си мрежа – най-вече за доставчици на управлявани услуги, на които ще помогне да обслужват по-добре нуждите от киберзащита на своите клиенти.

Acronis е инвестирала значителни ресурси в разработване на иновативно решение „MSP in a box” с интегрирани бекъп, възстановяване след срив, киберсигурност, дистанционно управление и инструменти за осъществяване на работния процес, коментира сделката Лайф Линдбек, старши управляващ директор на CVC Capital Partners.

Той подчерта, че Acronis предоставя решения от критично значение за повече от 10 000 доставчици на услуги и половин милион за малкия и среден бизнес, а CVC има богат опит в киберсигурността и партньорството си с успешни предприемачи за ускоряване на растежа им.

„С това допълнително финансиране ще ускорим развитието на нашето продуктово портфолио и ще инвестираме повече в успеха на нашите партньори”, каза от своя страна Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis.

Acronis ще продължи да инвестира в ресурси за персонал, разраствайки глобалните си екипи по продажби и наемайки нови ИТ таланти за своите развойни центрове в България, Израел, Сингапур, Швейцария и САЩ.

Същевременно компанията се фокусира върху нарастващата партньорска мрежа. През март излезе нова версия на Acronis Cyber Protect Cloud, която позволява на партньорите да доставят цялостна киберзащита за всички работни натоварвания при ниски разходи. Наскоро Acronis пусна нов партньорски портал с лесен достъп до съдържание, инструменти и обучение.

Коментар