Нова меш система излиза на българския пазар

nova MW5G е особено подходяща за по-големи апартаменти или двуетажни къщи
(снимка: Tenda)

Нова система за безжична свързаност от типа „меш” (mesh) е достъпна на пазара у нас. MW5G AC1200 mesh WiFi на Tenda осигурява покритие до 230 кв.м. и се състои от два модула за безжична свързаност.

nova MW5G разполага с два гигабитови порта, а всеки модул се свързва автоматично с другия, създавайки разпределена мрежа в целия дом. Системата е особено подходяща за по-големи апартаменти или двуетажни къщи, където сигналът често се губи между стените.

Разширяването на покритието е възможно чрез добавяне на нови модули. Системата позволява автоматично регулиране на скоростта на използваните честотни ленти, като така оптимизира работата на различните устройства, свързани в мрежата.

Чрез прилагане на технологията за комбиниране на максимално съотношение (MRC), nova MW5G значително подобрява Wi-Fi предаването, като увеличава проникването на сигнала през стени и разпределя много по-широко Wi-Fi покритие.

Базовата меш система се състои от два модула за безжична свързаност
(снимка: Tenda)

Задвижвана от технология Beamforming, nova MW5G предава по-силен Wi-Fi сигнал в посоката, където се намират свързаните устройства. Вместо просто да излъчва сигнали в широка област, Beamforming концентрира сигнала и го насочва директно към целта.

Всички модули се доставят предварително сдвоени, което прави системата лесна за настройка. Процесорът на 1GHz е допълнен от технология MU-MIMO, което позволява на nova MW5G да комуникира едновременно с множество устройства.

MW5G се предлага от официалния дистрибутор на Tenda – Мост Компютърс на цена от около 130 лв. с ДДС и 36 месеца гаранционен период.

Коментари по темата: „Нова меш система излиза на българския пазар”

добавете коментар...

  1. Свой

    Това MU-MIMO е пълна измама. Как пък ще излъчва към устройството и ще открива къде е? Това да не е някакъв радар като на летището, че да може да насочваш сигнала? Това е мартингов трик да заблудят незразбиращите. 250кв.м. си е нищо. Обикновените рутери имат обхват с радиус от 100 метра. Има дори такива до няколко километра. Явно ще е на 5Ghz понеже обхвата му е доста по-малък от 2.4Ghz или се държина това, че е с вътрешна антена, а те са доста по-слаби.

  2. Abi

    Не върши същата работа, а по-добра. С тези вградени антени ще ми покрие ……до кофата за боклук…

  3. Боб

    Точно така.

  4. Бате Гого

    О, неразумен изрод!!! Защо се срамуваш от езика си, бе измет?

  5. Йонко

    Браво!!! Да прочетат историята ипо-добре Руска губерния, а не варварски щат

  6. Габдулла

    Имам Тенда 11 и покрива пространството от двете страни на блока. А от страната, където се намира покрива до съседния баир, на около 300 метра.и за някои сополанковци, първо научете българския, а после поне един от по- богатите, като френски, руски, гръцки, китайски……

  7. Асен

    Пич,да вземеш да прочетеш история славянобългарска,а?

  8. Jessy James

    То пък един език имаме, голямата работа…на български в чужбина кой те разбира, английски ви мързи да учите, май някой го тегли към руска губерния

  9. BoBi

    Не върши същата работа.

  10. Jk

    h..ps://images.app.goo.gl/TboFACyjWr5RykiG8

  11. Jk

    Означава че всички устройства са свързани всяко със всяко. Не са свързани последователно или тип звезда, като комуникацията между две у-ва минава задължително през центърално у-во

  12. Някой

    Меш означава мрежа на румънски

  13. Роро

    Браво!
    Поредният английско говорящ:)

  14. Ники

    “Меш” какво е на български, така че всеки да разбере. не сме английска колония, нито сме длъжни да знаем английски. Разни комплексирани неграмотници цапат езика ни. Е, все пак такъв е българският манталитет.

  15. Пламен

    230 кв.м. са само 15х15 метра

  16. Не, мерси

    Wi-fi усилвател на Xiaomi върши същата работа и струва 30 лв.

  17. Петър

    Абе мн е че е мрежа….ама не знаеме дали е истина или е поредния ташак. Дали наистина ще покрива такъв периметър или 230кв на открито ги прави…

  18. Mesh

    Mesh, означава мрежа****

Коментар