АДСИС стана дистрибутор на Inspur сървъри и сторидж

Inspur предлага широк спектър от сървъри, сторидж и мрежови решения
(снимка: Inspur)

Китайският производител на сървъри Inspur започва да предлага продуктите си на нашия пазар чрез договор за дистрибуция с фирма АДСИС, която повече от 20 години доставя сървърни и сторидж системи.

Освен продажби на сървъри, системи за съхранение на данни и мрежово оборудване, АДСИС ще извършва поддръжка и сервиз на продуктите на марката, съобщиха от дистрибутора.

Inspur оперира в повече от 110 страни по света със своите над 30000 служители и над 18000 развойни инженери и постоянно присъства в Топ 3 на най-големите производители на сървъри с пазарен дял от почти 10% (според IDC и Gartner).

Компанията разполага с производствени мощности в Китай, САЩ и Унгария, а също и с развойни центрове в Китай, САЩ и Тайван. Нейни клиенти са немски и корейски производители на автомобили, Университета на Оксфорд, много правителства от Централна и Източна Европа, най-големите доставчици на облачни услуги и центрове за данни, банки и телекоми.

Спектърът от сървърни решения и системи за съхранение на Inspur е широк – от 1U стандартни сървъри до системи за изкуствен интелект и суперкомпютри. Фирмата е един от основните участници в организациите за отворени сървърни стандарти като OCP, Open10 и ODCC, като предлага също Edge решения за Индустрия 4.0 и умни градове.

„Партньорството с Inspur ни дава възможност да задоволим и най-взискателните клиенти, независимо от техния мащаб”, каза Николай Вачев, управител на АДСИС. „Комбинацията от цена, гъвкавост и качество носи конкурентни предимства, които са оценени по целия свят и това поставя АДСИС в елитния списък от доставчици на техника от най-високо ниво”, допълни той.

България е бързо растящ пазар, който цени новите технологии и високото качество на умерена цена, а Inspur, като третият най-голям производител на сървъри в света, споделя същата визия, посочи от своя страна Павел Раджимски, генерален директор за Централна и Източна Европа.

Коментар