Nokia G20 с батерия за три дни излиза на пазара у нас

G20 е вдъхновен от скандинавския дизайн и се предлага в два впечатляващи цвята
(снимка: Nokia)

Финландската компания HMD Global пуска на пазара у нас поредния нов смартфон със скандинавски корени. Nokia G20 е модел от среден клас, който предлага най-дългия живот на батерията сред смартфоните Nokia до момента.

„Nokia G20 е истински надежден мобилен телефон с тридневен живот на батерията, което означава, че не е нужно да бъдете зависими от кабела за зареждане”, коментира новия модел Стивън Тейлър, главен маркетинг директор на HMD Global.

Този смартфон е своеобразно мобилно творческо студио, което се побира в дланта на ръката, улавя изображения с 48MP и прави видеоклипове с пространствен звук OZO Audio.

Широкоъгълният и макро обективът заснемат мащабните картини или колоритните малки детайли, а в допълнение потребителите имат Нощен и Портретен режим.

6,5-инчовият дисплей на Nokia G20 е в оптимален формат за обработка на изображения или преглед на презентации, с удобно усилване на яркостта за използване при ярка дневна светлина или при ниска осветеност вечер.

И с новия G20 финландската компания следва ангажимента си за винаги актуален Android в своите смартфони. Това са три години месечни актуализации на сигурността и ъпдейти на ОС за период от две години.

Моделът се предлага в търговската мрежа директно с Android 11 и е готов за Android 12, както и за следващите версии. Може да се отключва със страничния сензор за пръстови отпечатъци или чрез лицево разпознаване.

Nokia G20 е вдъхновен от скандинавския дизайн и e наличен в два впечатляващи цвята – Night и Glacier. Моделът в конфигурация 4GB/64GB се предлага на българския пазар на препоръчителна цена от 300 лева.

Коментари по темата: „Nokia G20 с батерия за три дни излиза на пазара у нас”

добавете коментар...

  1. Иво

    Много се съмнявам при батерия с капацитет от 5050 mah и Helio G35 да изкара три дни,ама наистина много 😉

Коментар