Google отваря постоянен магазин за хардуер

Магазинът на Google ще отвори врати под офисите на компанията квартал Челси, Ню Йорк
(снимка: Google)

Почти 20 години след деня, в който Apple отвори първия си магазин за търговия на дребно, Google последва този пример. Компанията обяви, че отваря първия си физически магазин за продажби на дребно, наречен Google Store, това лято в Ню Йорк.

Магазинът ще бъде разположен под офисите на фирмата в квартал Челси, съобщи CNN. В този район работят много от над 11-те хиляди служители на компанията, обитаващи града. Някои от артикулите за продажба ще включват телефони Pixel, продукти на Nest, устройства Fitbit и Pixelbook устройства.

Google ще наеме експерти, които да помагат на клиентите да се справят с проблеми, да сменят напукан екран на Pixel или да помагат за инсталирането на приложения. В блог публикация компанията нарече този ход „важна следваща стъпка в нашето хардуерно пътуване”.

„Много клиенти все още искат да изпробват хардуера, преди да го купят – и да научат какво е усещането да се борави с него, как звучи, как изглежда в ръката им или на бюрото им”, поясняват от компанията.

По-рано Google заяви, че продажбите на хардуер вече са „бизнес за милиарди долари”. Въпреки това компанията все още не споделя конкретни данни.

С течение на времето Google отвори временни магазини за хардуер в различни градове, включително Ню Йорк, Чикаго и Лондон. Те позволяваха на хората да виждат как работят продуктите, да посещават семинари и да пазаруват.

Любопитен факт е, че новият постоянен магазин на Google в Ню Йорк ще бъде само на няколко пресечки от Apple Store.

Коментар