Backup като управлявана услуга: по-добрата алтернатива

Облачното решение N-able Backup е създадено за доставчиците на управлявани услуги и техните клиенти
(екранна снимка: N-able)

Управлявано съхраняване на данни чрез backup срещу собствена инфраструктура за защита и съхранение на данните – какви са предимствата?

Предизвикателството

Тъй като кибератаките стават все по-индустриализирани, надеждното съхраняване на данни чрез бекъп (backup) се явява ключов инструмент за стратегическата сигурност на бизнеса. И все пак много компании смятат, че съхраняването на данни е неудобно и скъпо.

Решението

Организациите могат да осигурят съхранението на данните си като управлявана услуга, дефинирайки нивото на обслужване съобразно своите изисквания – например, почасов бекъп на данните на сървърите и клиентите.

Доскоро се смяташе, че image-базираното съхранение на данни е златен индустриален стандарт и че това е единственият начин за бързо възстановяване. Но вярно ли е това?

Оказа се, че този стандартен тип бекъп е бавен, непоследователен, скъп и труден за управление. Вече има по-добър начин на съхранение на данни, който би могъл да помогне да се подобри качеството на обслужване, да се намалят разходите за съхранение и да се освободи времето на техническите лица за по-доходоносни проекти.

Инструментът

N-able Backup е облачно решение за съхраняване на данни, създадено да отговори на нуждите на доставчиците на управлявани услуги и на техните клиенти. Използвайки мощен, интегриран инструмент, техническите лица от компанията, която предлага управлявани услуги, създават резервни копия, автоматизират задачи и управляват резервните копия на клиентите чрез обособен dashboard. Те действат, само ако системата отчита грешки.

N-able Backup е базиран на устройство и съхранява само данните, от които клиентите наистина се нуждаят. Затова той не изисква голяма честотна лента (bandwidth) или кеширане на място и използва минимално пространство за съхранение в дейта центъра.

Основното предимство на управляваното съхраняване на данни чрез N-able Backup

Обемът от данни, които представляват резервните копия на клиентите в центъра за данни, е малък и предсказуем. Не се налага да се преизчислява постоянно мястото за съхранение.

Уебинарът „N-able MSP Backup: иновативният начин за съхранение на данни в облака“, организиран от КОМПЮТЪР 2000, ексклузивен дистрибутор на N-able България, на 3 юни (четвъртък) от 16 ч., ще представи на български език:

• Какво е N-able Backup?

• Защо MSP Backup е по-добрата алтернатива?

• Какви са предимствата на N-able Backup за доставчиците на управлявани услуги и за техните клиенти?

• Как работи N-able Backup и как с негова помощ доставчиците на управлявани услуги могат да помогнат на своите клиенти да намалят разходите за съхранение на данни?

• Подробности за изключителната промоция на N-able Backup, която осигурява 6-месечно използване от датата на стартиране на решението със 100% отстъпка, т.е. безплатно.

Всички желаещи могат да се регистрират за уебинара тук.

съдържание от КОМПЮТЪР 2000 България