Топ антивирус излиза на българския пазар

BitDefender, поделението на Softwin, което разработва програми за защита на данни, пусна на българския пазар най-новата версия на своя продукт BitDefender 10. Софтуерът, спечелил редица награди на американския и западноевропейския пазари, идва с атрактивна промоция – клиентите ще плащат цената на пакета за една година, а ще получат право да го ползват за две.
BitDefender 10 използва патентована технологията B-HAVE (Евристичен анализатор на поведение във виртуални среди), която предлага на малкия и среден бизнес превантивно проследяване и откриване на най-опасните вируси, спайуеър, спам и фишинг.
„Нашите проучвания показват, че 29% от компютрите вкъщи са били подложени на опасност от вируси, спайуеър или фишинг „скам” (лъжливи писма, обикновено с обещание за лесна печалба), причиняващи сериозни и често скъпи щети. По-изненадващото в това изследване е, че голям процент от анкетираните нямат защитен софтуер, който да предпазва компютрите им от тези атаки”, коментира Оливиу Талиану, регионален мениджър на BitDefender за Източна Европа.
Най-новата версия BitDefender Internet Security 10 покрива всички нужди на потребителите, ползващи Интернет вкъщи, като осигурява защита срещу вируси, спайуеър, спам, руткитс, „скам”, фишинг атаки, неканени посетители и обектно съдържание от мрежата. Допълнителните подобрения включват контрол над Интернет приложенията, адаптивно филтриране, евристично уеб-филтриране, както и улеснен процес за инсталиране.
Новите продукти Antivirus 10 и Antivirus Plus 10 на BitDefender напълно интегрират технология B-HAVE, за да предпазят операционната системи от непознати вируси. Antivirus Plus 10 има разширена функционалност, като съвместява антивирус, анти-спайуеър, анти-руткит, firewall и антиспам модули. Направени са също подобрения в контрола на Интернет приложенията и възможностите за филтриране по предварително зададени критерии.
В допълнение, компанията е подобрила и потребителския интерфейс на двата антивирусни продукта, като по този начин ги прави по-лесни за употреба. В резултат много от модулите на новия BitDefender 10 изискват незначителна намеса на потребителя.

Коментар