Образованието помага да се прекъсне цикълът на бедност

„Образованието помага на нациите да прекъснат цикъла на бедност, да станат по-ефективни и да повишат самооценката си”, казва Пламен Тошев, директор на Acronis България
(снимка: Acronis България)

Всички бедствия в световен план в голяма степен са резултат от липсата на знание. Затова е изключително важно знанието да бъде леснодостъпно за всички, за да се справят по-добре със съвременните предизвикателства, а образованието да се използва като инструмент за промяна на живота или избягване на трудни ситуации, заявиха от компанията за киберзащита Acronis.

„Образованието помага на нациите да прекъснат цикъла на бедност, да станат по-ефективни и да повишат самооценката си”, каза Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis България, по повод дарение от 100 книги, което компанията направи на Иновативно средно училище „Св.св. Кирил и Методий”, Велинград.

Дарението бе направено с образователна цел и от него ще имат възможност да се възползват повече от 760 ученика. „Ние вярваме, че знанието дава възможност на децата да следват и да сбъдват мечтите си. Ето защо решихме да допринесем и да подкрепим това иновативно училище”, допълни Тошев.

Сред авторите, чиито творби са включени в дарението, са Джералд Даръл, Рик Риърдън, Иван Вазов, Екзюпери, Виктор Пасков, Йордан Радичков, Георги Господинов, Майк Хорн, Бойко Рангелов, Й.К. Роулинг и други.

„Образованието е най-важната част от живота на учениците”, каза Ани Василева, директор на училището. „То им предоставя чудесна възможност да развият своите умения и потенциал в правилната посока, за да постигнат своите цели, мечти и амбиции”.

Иновативно средно училище „Св.св. Кирил  Методий” е със 130-годишна история и много традиции. През 2015 г. става член на Световен образователен форум, официален пълноправен член на Oracle Academy (ОА), DSD училище и училище посланик на Европейския парламент, Google училище.

Коментари по темата: „Образованието помага да се прекъсне цикълът на бедност”

добавете коментар...

 1. Фофу

  Anonymous 26/05/2021 10:25 Виж първо какви автори споменават и тогава пак помисли дали става въпрос за Жава скриптове. Но дори и да говрим за книги по програмиране, ами е Бг-то ги няма много, но ако отвориш Амазон ще видиш хиляди заглавия. Те на хартия ли да пишат ?

  . 26/05/2021 12:04 Ами дай вземи създай компания, докарай я успешна и почни да правиш дарения и да видим ти какво ще измислиш да даряваш. Че то да стоиш отстрании да си правиш гимнастики на устата или на пръстите съответно е лесно.

 2. .

  Само по себе си образованието няма никакво значение, а за да има някаква ефективност и ефикасност средата или климата и обстоятелствата трябва да бъдат удобни. А където няма право, справедливост, свобода, налични средства и т.н. няма как да се осъществи мечтите, ако няма някакъв голям късмет, като печеляне на голяма сума от тото.
  Уж голямите предприемачи които им се правят реклами на всякъде, са имали зад гърба силна подкрепа и покровителство, възможности и удобни условия които не се споменават.
  За прекъсване цикала на бедност първо трябва да има желание, мотивация, решителност, готовност на последствията и рисковете от обществото и много усилия, време, средства понякога и доста жертви за да се постигне и да бъде постоянно.
  Иначе е хубаво да се зарадват някои с подобни рекламни благотворителности, но това не лекува болестта на обществото.

 3. Anonymous

  Ша пишат Жава скриптове на хартишка.

 4. Фофу

  Aко за теб книгите са хартия … значи сериозно си омешал понятията.

 5. Anonymous

  IT дарява хартия ?

Коментар