AMD и Mercedes разширяват партньорството в е-спортовете

AMD ще достави на тима по е-спортове Mercedes-AMG Petronas „шампионски” хардуер
(снимка: AMD)

AMD и отборът по еСпортове на Mercedes-AMG Petronas, част от екипа за Формула 1, обявиха ново партньорство, което включва снабдяване на тима по електронни игри с „компютърни технологии на шампионско ниво”.

AMD доставя на играчите на Mercedes-AMG Petronas комбинация от Radeon RX 6900 XT графични карти, изградени по RDNA 2 гейминг архитектура, и Ryzen 7 5800X настолни процесори, базирани на Zen 3 ядра. Оптимизирани за еСпортове, технологиите на AMD ще дадат на състезателите на Mercedes-AMG Petronas висока производителност в съчетание с плавна работа и ниска латентност.

AMD също ще достави гейминг системи в новото съоръжение на Mercedes-AMG Petronas за обучение по еСпортове, което ще бъде открито по-късно тази година в Бракли, Великобритания. С негова помощ състезателите по еСпортове ще могат да подобряват уменията си и да постигат нови нива на успех в електронните игри.

Новото партньорство разширява съществуващото сътрудничество между AMD и екипът за Формула 1 на Mercedes-AMG Petronas. Състезателите по еСпортове ще могат да използват платформите на AMD в своите виртуални надпревари още този сезон.

Коментар