Българска компания ще работи за изцяло дигитално здравеопазване

„Целта на BGO Software е да допринесе максимално за глобалния преход от аналогово към напълно дигитализирано здравеопазване”, казва Иван Лекушев, основател и директор на компанията
(снимка: BGO Software)

Българската технологична компания BGO Software променя стратегията си, като се фокусира върху разработването на ИТ решения в здравния сектор. Същевременно фирмата разширява бизнеса си с отваряне на представителство в Швейцария.

„Oт всички отрасли, които обслужвахме през последните години, идентифицирахме дигиталното здравеопазване като областта, в която чрез технологичната ни експертиза бихме могли да окажем най-голямо въздействие”, коментира Иван Лекушев,  основател и директор на BGO Software.

Ето защо наскоро компанията стартира процес на пълна трансформация на фокуса си в посока дигитално здравеопазване, фармацевтика и клинични проучвания. „Целта на BGO Software е да допринесе максимално за глобалния преход от аналогово към напълно дигитализирано здравеопазване, защото технологията може да спаси и подобри човешки животи”, допълни Лекушев.

Междувременно, компанията разширява дейността си с отваряне на представителство в Базел, Швейцария, като част от кампуса на Novartis – фармацевтичен гигант и лидер в клиничните изпитвания.

Дейностите и инвестициите, които български ИТ компании правят в здравеопазването, могат да превърнат страната ни в Европейски хъб за дигитално здравеопазване, посочиха от BGO Software.

Компанията разработва мобилни апликации за пациентска ангажираност и пациентски програми, за дигитална терапевтика и мониториране на заболявания на пациенти, електронен пациентски регистър, платформа за управление на клинични изпитвания, решения за събиране и обработка на електронни данни и др.

Коментар