XPG пуска DDR5 памети за овърклок до 12600 MHz

С новите DDR5 модули на XPG геймърите ще получат забележимо подобрение спрямо DDR4
(снимка: XPG)

Геймърският бранд XPG обяви нови DDR5 модул памети, които ще излязат на пазара през третото тримесечие на 2021 г. Сериите CASTER идват с честоти от 6000 до 7400MHz и ще се предлагат с капацитет от 8, 16 или 32GB.

Новите модели са разработени в тясно сътрудничество с производителите на дънни платки, вкл. Gigabyte, MSI, Asus и ASRock, за да се осигурят най-високо ниво на съвместимост и екстремен овърклок – до 12600 MHz.

DDR5 модулите ще се предлагат в два варианта, със и без RGB светлини като въпреки тази разлика ще споделят еднакъв продуктов дизайн, който ще се отличава с използването на две повърхностни обработки – една лъскава и една матова. За допълнителна дълбочина матовата повърхност на модулите е скосена, за да се постигне повече текстура в дизайна и футуристичен вид.

За да бъде в унисон с гейминг характеристиките на бранда, екстериорът на модулите е проектиран с диагонални пресичащи се линии и жлебове, които образуват геометрични и X форми, представящи името на марката XPG и нейната визуална идентичност.

С новите DDR5 модули на XPG геймърите и PC ентусиастите ще получат забележимо подобрение спрямо предходното поколение DDR4 памети. В допълнение към по-високите честоти от над 4800 MHz, модулите ще бъдат и енергийно по-ефективни, работейки на 1.1V, в сравнение с 1.2V при DDR4.

Нещо повече, DDR5 модулите ще се произвеждат с интегрална схема за управление на захранването (PMIC) и технология за коригиране на грешки (ECC) за подобрена производителност и стабилност.

Коментари по темата: „XPG пуска DDR5 памети за овърклок до 12600 MHz”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    12,6 Ghz ,a при 21Тhz памета ще се отвори квантов тунел към съседното измерение.

Коментар