Излиза ново поколение AMD геймърски лаптопи

Първите лаптопи, проектирани по рамката AMD Advantage, ще се появят на пазара през юни
(снимка: AMD)

Нова инициатива на AMD обещава появата на следващо поколение геймърски лаптопи. Рамката за проектиране „AMD Advantage Design Framework”, резултат от сътрудничество на компанията с РС производителите, бе обявена на Computex 2021 в Тайпе, Тайван.

Системите AMD Advantage съчетават мобилна графика AMD Radeon RX 6000M, Radeon Software и процесори Ryzen 5000 със смарт технологии, FreeSync Premium-сертифицирани дисплеи, бърз NVME сторидж, оптимален термичен дизайн и други системни характеристики.

Първите лаптопи от новата инициатива ще се появят на пазара още този месец от големи OEM производители, съобщи AMD. Те ще предложат „най-добро в класа” представяне в игрите, с повишени нива на производителност и реакция.

Системите са оптимизирани за игри с над 100 fps в най-натоварващите заглавия, над 10 часа възпроизвеждане на видео на батерия, над 144 Hz скорост на опресняване, ярки (над 300 нита) дисплеи и относително хладна работа в продължителни гейминг сесии. И всичко това вместено в компактен дизайн.

През 2021 г. се очаква да излязат няколко AMD Advantage геймърски лаптопи. В началото на юни ще се появят моделите ROG Strix G15/17 AMD Advantage Edition с Radeon RX 6800M GPU, Ryzen 5900HX мобилни процесори и AMD смарт технологии. Те ще се предлагат от Best Buy и други търговски вериги.

Лаптопът OMEN 16 с Radeon RX 6600M GPU, Ryzen 9 5900HX мобилен процесор и AMD смарт технологии се очаква скоро на JD.com. По-късно през годината ще излязат AMD Advantage мобилни машини от Lenovo и MSI.

Коментар