Биткойн е „измама срещу долара”, смята Тръмп

„Биткойн, това изглежда като измама”, каза Доналд Тръмп
(снимка: CC0 Public Domain)

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви пред Fox Business, че вижда криптовалутата биткойн като „измама”, засягаща стойността на щатския долар.

„Биткойн, това изглежда като измама”, каза Доналд Тръмп, цитиран от BBC. „Не ми харесва, защото това е друга валута, която се конкурира с долара”. Той добави, че иска доларът да бъде „валутата на света”.

Коментарите на Тръмп дойдоха след последните новини, че Салвадор планира да направи криптовалутата законно платежно средство.

Цената на криптовалутите е доста подвижна в последно време, а конкретно тази на биткойн непрекъснато пада от началото на май и досега не се е възстановила.

Сривовете се приписват на забраната на Китай банките и разплащателните фирми да предоставят услуги, свързани с транзакции с криптовалути, както и на последните новини от производителя на електрически автомобили Tesla, който обяви, че вече няма да приема криптовалутни плащания.

Коментари по темата: „Биткойн е „измама срещу долара”, смята Тръмп”

добавете коментар...

  1. Пророчеството

    В пророчествата навсякъде се казва че американския долар ще пропадне и ще бъде заменен с друг начин на разплащане през 21 век не знам дали може да се вярва ама има някакво съвпадение

  2. Anonymous

    Като няма контрол – всеки може да бъде измамен, така че само баламите я поддържат тази валута.

  3. Anonymous

    Btc му краде баламите.

  4. Anonymous

    конкретно тази на биткойн непрекъснато пада от началото на май и досега не се е възстановила.

    А гащника каза че след 10 дни пак ще е 60,000$ или 100% нагоре неска е 33,000$ – чл 209 Въвеждане в заблуждение .. до 6 г затвор.

  5. Anonymous

    Биткон – Публична измама(всеки може БЪРЗО да стане богат)

    Тръм измами(съден 3500 пъти) – частна измама(богати само сем Тръмп и адвокати)

Коментар