Xiaomi и Great Wall преговарят за производство на електромобили

Слухове обвързват автомобилния проект на Xiaomi с китайския производител Great Wall
(снимка: MI blog)

Две от големите китайски компании, Xiaomi и Great Wall, преговорят за съвместен бизнес с електрически превозни средства. Информацията не е потвърдена официално, но подобен ход е логичен, предвид заявените амбиции на Xiaomi към пазара на автомобили. 

Леи Джун, главен изпълнителен директор и основател на Xiaomi, е посетил Центъра за изследвания и развитие на Great Wall Motors тази седмица, съобщи Gizmochina, публикувайки и снимка от срещата.

От двете компании няма официален коментар за визитата на Леи Джун в Great Wall. Въпреки че производителят на смартфони първоначално отрече слуховете, че работи по автомобилен проект, впоследствие компанията обяви 10-годишен план за навлизане в автомобилната индустрия с инвестиция от 10 милиарда долара.

По-рано се появиха информации, че Xiaomi вече си партнира с автомобилния производител Great Wall Motors в това направление. В изявление Great Wall отрече слуховете, че води преговори с Xiaomi за производството на автомобили. От смартфон компанията също определиха публикациите като недостоверни.

Но последното посещение на изпълнителния директор на Xiaomi в центъра за научноизследователска и развойна дейност на Great Wall показва, че преговорите все още продължават.

Коментар