Първи Android телефон на българския пазар

Мобилен телефон с операционна система Android предложи за първи път на българския пазар операторът Globul, стана ясно днес.

Устройството HTC Magic идва с пакет услуги от Google, вкл. Gmail и Google Search, инсталирани и готови за използване.

Смартфонът включва широка гама от възможности за комуникация и забавление. Сред тях са 3.2-инчов чувствителен на допир TFT-LCD дисплей, 3.2-мегапискелова камера с автофокус и видеозапис, поддръжка на най-популярните аудио формати, mp4 и 3gp видео възпроизвеждане, WiFi и Bluetooth свързаност, слот за microSD карти, вграден GPS и дигитален компас.

Чрез платформата Android потребителите могат да обогатят възможностите на своя HTC Magic с някои от множеството допълнителни приложения като The Weather Channel, Facebook, MySpace, Skype или мобилни игри.

HTC Magic се предлага с абонаментна програма Globul A750 на цена от 599 лв. при двугодишен договор и 629 лв. при договор за 1 година. Програмата включва 750 МВ потребление на мобилен интернет, 150 минути и 75 SMS в мрежата на Globul на месец при такса от 24,90 лв.

В близките дни Globul ще предложи още едно мобилно устройство, базирано на платформата Android – това е моделът HTC Hero, обяви операторът.

Коментар