Samsung подготвя революция в телевизорите

Бъдещите QD-OLED телевизори ще съчетаят предимствата на две водещи технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

Корейският производител Samsung работи върху изцяло нова концепция за телевизорите, която, според първите оценки, ще доведе до революционни промени в сектора.

Samsung е започнал разработка на контролери за синхронизация T-Con за чисто нови органични квантови матрици QD-OLED за следващото поколение телевизори. Компанията вече разполага с три прототипа на новите устройства – два телевизора и един монитор.

Очаква се още в края на този месец корейската компания да изпрати прототипи на своите клиенти за тестване, включително до подразделението за телевизори на Samsung и японската Sony.

Прототипите представляват един 4K QD-OLED телевизор, един 8K QD-OLED телевизор и един QD-OLED монитор. На пазара те ще бъдат позиционирани като първокласни устройства в горния ценови клас.

Технологията QD-OLED съчетава най-добрите качества на квантовите QLED и органичните OLED дисплеи, като висока яркост и контраст, тънкост на матрицата, богато цветопредаване и ефективна консумация на енергия.

Към момента не е известно дали QD-OLED технологията ще страда от изгаряне на пиксели като OLED. Samsung може да започне масовото производство на QD-OLED панели по-късно тази година.

Коментари по темата: „Samsung подготвя революция в телевизорите”

добавете коментар...

  1. Пет

    На калпавия космонавт, космоса му пречи.

  2. Доки

    Глупости!!!

  3. Алеко

    Купихме си новият им жсм Самсунг с20 ,който се оказа пълен боклук .Новите технологии са пълни боклуци.

Коментар