Perenio Ionic Shield – предпазва от коронавируси

Perenio Ionic Shield предотвратява инфекциозни заболявания, причинени от известни коронавируси
(снимка: Perеnio)

Иновативен йонен дифузор, разработен от ASBISc Enterprises под бранда Perеnio, предпазва хората от известни коронавируси, включително SARS-CoV-2, заявиха от дистрибутора при представяне на продукта на пресконференция в YouTube.

Компактното преносимо устройство Perenio Ionic Shield излъчва специфичен състав на йонния комплекс. Благодарение на това иновативно решение, хората получават защита срещу коронавируси у дома, офиса, в таксито или дори на обществени места, твърдят от разработчика. В бъдеще ASBIS планира да разшири гамата устройства за защита от различни болести.

Perenio Ionic Shield PEWOW01 е преминал редица диагностични изпитания и клинични оценки. Продуктът е регистриран като активно неинвазивно медицинско изделие от клас I за употреба в ЕС и Великобритания. Продажбите на устройството ще стартират в Европейския съюз през юни 2021. Цената с капсула за защита от Covid е 299 евро.

Технологията, заложена в иновативното устройство, създава стабилно йонно вещество, което генерира достатъчно енергия за емитиране на комплексни йонни групи във въздуха около нас. Йонният разтвор се състои от соли на магнезий (Mg), калий (K), цинк (Zn), платина (Pl) и злато (Au). Активната част на устройството са сменяемите капсули, които могат да се използват редовно до 12 месеца. Срокът на годност на неизползваната капсула е седем години от датата на производство.

Препоръчителното минимално разстояние между устройството и човека е 25 см
(снимка: Perеnio)

Perenio Ionic Shield е предназначен за предотвратяване на инфекциозни заболявания, причинени от известни коронавируси, включително Sars-CoV-2, и техните щамове, подчертаха от ASBIS. Излъчените йонни комплекси имат достатъчно кинетична енергия, за да разрушат положително заредената външна мембрана на коронавирусите и тяхната отрицателно заредена РНК.

„Отне ни 15 месеца да проектираме, разработим, тестваме, сертифицираме и подготвим Perenio Ionic Shield за производство. Този иновативен продукт е разработен от международен екип от учени с дългогодишен опит в изучаването на въздействието на йони върху човешкото тяло, бактерии и вируси, изиграли ключова роля в този процес”, каза Сергей Костевич, CEO и председател на борда на директорите на ASBISc Enterprises.

Със смяна на капсулата, Perenio Ionic Shield осигурява защита от различни патогени
(снимка: Perеnio)

Експерти по теоретична физика, химия, биомедицина и инженери от много страни са работили рамо до рамо, за да създадат продукт, който може да окаже огромно положително въздействие в защитата на здравето на хората, допълни мениджърът.

Perenio препоръчва устройството да се използва в затворени помещения – у дома, в офиса и дори в кола или такси. Комбинацията от няколко устройства  Perenio Ionic Shield, разположени на интервал от 3 метра, също може да защити хората на обществени места: търговски центрове, летища, гари, фитнес зали, кафенета, ресторанти, салони за красота и в таксита или градския транспорт.

Компактното устройство може да се побере в раница, чанта или куфар. Преносимо е, което значително разширява обхвата на защитата, дори и по време на пътуване.

Йонният дифузор може да се използва навсякъде, включително в колата
(снимка: Perеnio)

Най-ефективната концентрация на йони е в диапазон от два метра в диаметър. Препоръчителното минимално разстояние между устройството на Perenio и човешкото тяло трябва да бъде най-малко 25 см. Благодарение на ниското ниво на емисии на озон, устройството е безопасно за денонощна употреба, увериха от компанията.

„Започнахме работата си, фокусирайки се върху най-важния патоген в момента, т.е. коронавируса, в това число и Sars-CoV-2. Самата технология обаче ни позволява да я адаптираме, за да защитим здравето си и от други патогени. Планираме да разработим защита срещу грип, астма и различни видове алергени. Това означава, че закупувайки едно устройство сега, в бъдеще можем да получим допълнителна защита, сменяйки само капсулата”, поясни Сергей Костевич.

Благодарение на вградената вътрешна батерия, Perenio Ionic Shield може да работи до 6 часа без връзка с електрозахранването. Устройството може да се зарежда чрез захранващия конектор Type-C или да работи, докато е все още свързано към захранването. Не изисква допълнителна конфигурация или инсталиране на приложение.

Коментари по темата: „Perenio Ionic Shield – предпазва от коронавируси”

добавете коментар...

  1. Мартин

    От къде да го купя?

  2. Anonymous

    Само че тоя вирус още не е открит…

Коментар