Южна Корея забрани 1700 продукта, вкл. Huawei и Samsung

Огромен брой технологични продукти бяха забранени на пазара в Южна Корея
(снимка: CC0 Public Domain)

Huawei и Samsung попаднаха в списък от 378 компании, получили нареждане да спрат разпространението на свое оборудване в Южна Корея, след като Министерството на науката и ИКТ (МНИКТ) отмени оценките за производителността.

МНИКТ е издало сертификати за близо 1700 различни продукта, съобщи Mobile World Live, позовавайки се на агенция Yonhap News. След разследване обаче е било установено, че оценките за производителност са издадени от китайския офис на американската глобална тестова организация Bay Area Compliance Laboratories.

В аргументацията се обяснява, че Корея не признава валидността на резултатите, издадени от китайския клон на компанията. Това е подтикнало ведомството да предприеме уникалната стъпка за отмяна на оценките и предоставените сертификати.

Тестовете, които страната изисква, трябва да гарантират, че оборудването отговаря на стандартите за смущения и потенциално въздействие върху хората. В допълнение към спирането на продажбите на оборудване, на засегнатите компании ще бъде забранено да получават нови разрешения за срок от една година.

Корейското законодателство изисква отмяна на използваните оценки, въпреки че компаниите категорично отричат да са фалшифицирали данните. Агенция Yonhap отбелязва, че Huawei е обвинена в продажби на 136 фалшиви оценки, Samsung – на 23, а китайският производител на дронове DJI Technology – на 145 оценки.

Коментари по темата: „Южна Корея забрани 1700 продукта, вкл. Huawei и Samsung”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Това със сигурност трябва да се разследва от международна компания

  2. Фофу

    Никола 19/06/2021 16:19 Това няма да спре никой. Колкото предупрежденията на цигарените кутии спират пушачите. Като последните имат много по-преки доказателства за вредите от тютюна.

  3. Никола

    За вредности при моб апарати трябва SARпатаметъра да бъде даден на видно място в началото на инструкцията иОбяснено на потребителите какъв е този параметър и колко е вредно уреда.ДА Е ВИДНо

Коментар