Melexis ще наеме още 160 служители у нас

Melexis планира да открие нова сграда и да увеличи екипа си в България
(снимка: Melexis)

Глобалната инженерна компания Melexis, специализирана в сферата на микроелектрониката, обяви, че разширява дейността и екипа си в България. През септември т.г. фирмата ще открие нова сграда в софийския квартал Горубляне – разширение на настоящата ѝ сграда, в която ще се помещават производственото и научноизследователското звено.

Откриването на сградата в София е ключова част от стратегията за растеж на Melexis. За да пусне в експлоатация новото съоръжение, Melexis планира да наеме оператори и инженери. Планът за разширяване на екипа включва наемане на 160 нови служители до края на 2022 г., уточниха от компанията.

Новото производствено пространство, площта за научноизследователска и развойна дейност, както и складовото пространство, ще добавят 15 000 м² към настоящата площ от 7 500 м². В новата сграда ще работят български и международни експерти в сферата на микроелектрониката, като инвестицията възлиза на около 75 милиона евро.

В България има висококвалифицирани специалисти, заяви Никола Симон
(снимка: Melexis)

„България е страна, която осигурява подходящ икономически и бизнес климат за международните компании. Благодарение на техническите университети в България има висококвалифицирани специалисти. София е център за технологични иновации с достъпни офиси, много добра ИТ инфраструктура, добри транспортни връзки и високо ниво на владеене на английски език”, заяви Никола Симон, вицепрезидент развойна дейност и качество на продуктите в Melexis.

160-те служители, които компанията ще наеме до края на 2022 г., ще работят по различни проекти, сред които производство на иновативни интегрални схеми и други решения за редица международни пазари, включително за автомобилния сектор. Melexis ще бъде домакин и на „Кариерен ден” на 8 юли, за да разкаже повече за различните позиции, съоръженията и културата в компанията.

Наетите в Melexis ще работят по различни проекти, включително производство на чипове
(снимка: Melexis)

Базирана в Белгия, компанията е лидер в полупроводниковите сензори за автомобилостроенето. Днес всеки нов автомобил, произвеждан в световен мащаб, съдържа средно 13 чипа на Melexis.

Коментари по темата: „Melexis ще наеме още 160 служители у нас”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Не знаех, че имаме специалисти по микроелектроника, но е хубаво, че такива фирми открива офиси тук 🙂

  2. к

    И нито един слънчев панел на покрива?

Коментар