В Китай наричат HarmonyOS 2.0 „пиратска версия на Android”

Потребители на Huawei устройства с HarmonyOS 2.0 изпитват проблеми с Wi-Fi свързаността
(снимка: CC0 Public Domain)

Съобщение относно мобилната платформа Harmony OS 2.0, за което се твърди, че е публикувано от говорител на телеком оператора China Mobile, се разпространи мълниеносно в китайските социални медии. В него операционната система на Huawei е наречена „пиратско копие на Android”, заради проблемите с Wi-Fi.

HarmonyOS 2.0, която Huawei пусна по-рано този месец, предлага много нови функции и собствен потребителски интерфейс, но има и грешки в операционната система, които компанията все още трябва да отстрани чрез текущо тестване.

Наскоро някои потребители на HarmonyOS 2.0 започнаха да докладват за проблеми с Wi-Fi свързаността на устройства Huawei с новата ОС. В китайските социални мрежи се разпространи съобщение, за което се твърди, че е публикувано от официален представител на China Mobile, най-големия мобилен оператор в страната, с текст, че „Hongmeng (така се нарича HarmonyOS в Китай) е пиратска версия на Android”.

„Тъй като Huawei Hongmeng пиратства Android и не може да бъде сертифицирана от Wi-Fi Alliance, устройствата с Hongmeng в интернет могат да изпитат бавни скорости и прекъсвания, когато са свързани към мрежата през Wi-Fi. Необходимо е да се изчака Huawei да се договори с Wi-Fi алианса за одобрение от организациите, свързани с интернет”, гласи съобщението, на което се позовава IT Home.

Операторът China Mobile, от своя страна, излезе с официален коментар, че това са слухове и, че служители на компанията никога не са правили подобни изявления.

Освен това клонът на China Mobile в Шанхай не е получавал обратна връзка от потребители за проблеми на Hongmeng с прекъсване на връзката, казват от оператора.

IT Home твърди, че Huawei е възстановил членството си в Wi-Fi Alliance през май 2019 г., а това поставя под въпрос автентичността на новината, която стана толкова популярна в китайските социални мрежи.

Коментари по темата: „В Китай наричат HarmonyOS 2.0 „пиратска версия на Android””

добавете коментар...

  1. Qwerty

    До кой Червен Китай ще застанеш с пикливата си комуняшка НРБ бе, имбецил? До умрелия от глад Комунистически Китай, или до днешния богат и мощен КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ Китай? (Китай беше комунистическа държава до 89-та г; след изоставянето на плановата икономика и трансформацията към капитализъм, Китай стана ФАШИСТКА държава; диктатура + капитализъм е фундаментът на фашистката идеология, като е в тотално противоречие с комунистическата такава, където капитализмът е отхвърлен за сметка на плановата икономика!)

  2. Язе

    То принципно комунистите са си пирати и терористи

  3. К. К.

    Да не застанеме до Северна Корея.

  4. Божил Божилов

    Пиратско или не Червенков Китай ни гледа от Космоса и зарежда всеки магазин,а Буржоазната Република България тъне в нищета и безвремие.Трябва да върнем Народната Република и застанем до Червенков Китай това е нашия път.

  5. Симо

    Ти ли си новия фъфлек ве…

  6. ха

    Е, усъвършенства се китайската пропаганда. С пускането на лесно опровергавани фалшиви новини, които са анти-китайски, те се опитват да накарат хората да не вярват на никакви слухове, включително и на такива с вярно съдържание.

  7. о

    В китайската комунистическа република всико е пиратско

Коментар