HarmonyOS се позиционира като алтернатива на Android

Не само смартфоните на Huawei ще работят с HarmonyOS, вярват в компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Операционната система HarmonyOS е предназначена не само да замени Android на устройства Huawei и Honor, но и да бъде алтернатива за други марки смартфони, работещи в момента с Android, заявиха представители на Huawei.

„HarmonyOS е достъпна за всички производители на смартфони“, гласи изказването на говорител на компанията в интервю за TechRadar относно плановете на Huawei за HarmonyOS.

От самото начало китайският производител разработва своята операционна система с идеята, че и други компании могат да я използват. Може би затова Huawei официално обяви, че HarmonyOS трябва „да заеме 16% от пазара възможно най-скоро“.

По-рано стана известно, че HarmonyOS може да се появи на смартфоните Xiaomi, Oppo, Vivo, Meizu и други производители, които в момента работят с Android. Наскоро каналът на Atnarr Tech в YouTube публикува видео, показващо смартфон Xiaomi с интерфейс MIUI, базиран на HarmonyOS 2.0.

Наред с това стана ясно, че операционната система HarmonyOS вече се адаптира за платформите на Qualcomm и MediaTek – основните разработчици на чипсети за смартфони.

Коментари по темата: „HarmonyOS се позиционира като алтернатива на Android”

добавете коментар...

  1. Българин

    Изглежда доста добре операционната система и е също базирана на open source.

  2. Аз

    Да, но няма проблем да се обвържеш с ф@шисти, нали? 😉

  3. Гост3

    Нямам ниша против конкуренцията,само че не ми се обвързва с комунисти

  4. Иво

    Хубаво е да има алтернатива!

Коментар