Huawei очаква 16% дял на HarmonyOS до края на 2021

Huawei и производители от Китай изграждат ускорено екосистемата на HarmonyOS
(снимка: Huawei)

Новата мобилна платформа HarmonyOS ще измине за няколко месеца път, който останалите операционни системи извървяха за пет години, според прогнозата на нейния разработчик – Huawei.

Тази седмица китайската компания обяви, че HarmonyOS трябва „да заеме 16% от пазара възможно най-скоро“. Целта на Huawei е да постигне заявената цел до края на настоящата година.

Huawei ще бъде домакин на форум HarmonyOS Connect в Шанхай на 18 май. Очаква се на събитието компанията да обяви официално търговската марка HarmonyOS Connect и стратегия за изграждане на екосистемата на новата платформа.

В допълнение, много партньори на Huawei се очаква да споделят напредъка си в развитието на HarmonyOS. Шанхай ще обедини производители на оборудване, свързани с индустриалните вериги на HarmonyOS Connect, доставчици на чипове и различни решения.

“Ще отнеме една година, за да завършим пътуването, което другите са изминали за пет години”, заяви Ян Хайсонг, вицепрезидент на Huawei за потребителски продукти и изкуствен интелект, цитиран от Gizchina.

Според него, HarmonyOS бързо ще спечели голяма потребителска база. Все още обаче не е известно дали компанията разполага с необходимата инфраструктура за постигане на тази цел.

Huawei се нуждае от партньори, за да пусне на пазара своите продукти с новата операционна система. Миналата година Midea представи поне 10 продукта с HarmonyOS. На изложението за домакински уреди и потребителска електроника в Китай през март марки като Haier, Shuaikang, Supor, Fangtai и Joyoung също показаха няколко устройства с HarmonyOS, които ще излязат на пазара по-късно тази година.

Huawei вярва, че операционната система HarmonyOS, която компанията ще налага и в смартфоните, ще помогне на производителите на оборудване да подобрят потребителското изживяване и ефективността на достъпа до услуги.

Коментари по темата: „Huawei очаква 16% дял на HarmonyOS до края на 2021”

добавете коментар...

  1. :)

    Те и японците копирали след войната всичко и накрая станаха технологичен гигант. Същото се случва и с китайците … колкото и да не ги харесвам.

  2. mhm

    Az,
    Кое е китайско бе смешка, ако не са изобретени от запада тия технологии, тия некадърни копирачи още щяха да са в средновековието!

  3. Az

    Да, но ползваш китайски компютри и смартфони, нали? 😉

  4. mhm

    що бе, ще ме накараш да я ползвам ли

  5. Никога

    Никога не казвай никога

  6. мхм

    никога, ама никога няма да ползвам китайска операционна система

Коментар