Huawei кани потребители да тестват алтернатива на Android

Смартфоните на Huawei скоро ще заработят с операционна система Harmony OS
(снимка: Huawei)

Това, което се очакваше от Huawei, вече е факт. Компанията най-накрая започна публично тестване на новата си мобилна платформа Harmony OS 2.0. Именно тя в крайна сметка трябва да се превърне в „заместител на Android” в устройствата на марката.

Редица китайски блогъри съобщават, че Huawei е започнала да кани потребителите да тестват системата. Известно е, че собствениците на устройства Huawei P40, Mate 30, Mate 40, Mate X2, както и таблетите MatePad Pro и телевизорите Huawei Smart Screen S и S Pro имат достъп до бета тестването, предаде Sparrows News.

В зависимост от устройството, размерът на пакета за актуализация варира – от 2,87 GB до 6,20 GB. Потребителите коментират, че новата версия на Harmony OS идва с промени в интерфейса и оптимизация на анимациите и, че работи плавно.

Публична версия на мобилната платформа се очаква да излезе на 31 май. Все още не е напълно ясно дали само потребители в Китай ще получат достъп до Harmoni OS 2.0 или Huawei ще разпространи системата по цял свят.

Коментари по темата: „Huawei кани потребители да тестват алтернатива на Android”

добавете коментар...

  1. Тото

    И майка ти кога е купена ама още се ползва. Соу шът да фак ъп

  2. 550лв

    Пък аз съм с Нокия 6670, от 2004.

  3. Гената

    Още съм с хиоми редми ноте 4
    Я умниците тук да се по разровят в нета,да му водата характеристиките,кога е пуснат на пазара,и все още работещ,със версия МИ 11
    И пак си пишете за добра инвестиция на телефон,който можете да ползвате максимално дълго време…
    Вече забравих кога си го купих️
    Това е марката!!!

  4. Vat

    Аз от Simbian на Nokia бях много доволен.От Windows 10 Mobil на Microsoft също след като купиха Nokia.Даже телефона Lumia 950XL още ми работи перфектно ,а е на повече от 5 години модел!

  5. Vat

    Bravo

  6. LV

    Ще ти кажа!Имам Microsoft Lumia 950XL,вече на повече от 5г.!Техническите параметри може да го провериш и сам.Но ще ти ги нахвърлям за инфо:Smiled дисплей 1440х2560 пиксела,20м пиксела камера Карл Цайс,Ram 3gb,процесор Snapdragon 810,GPU Adreno 430,Gorning. Gorilla glass 4,флуидно охлаждане!Последното ъпдейтване е с Windows10 от преди година и все още работи перфекто!Това е флагмана ,когато Microsoft купиха Nokia.

  7. Xp

    Lenovo z2pro strahoten ot 2014 mi e prosto nema dodira…

  8. No Name...

    Крайно време им беше те я разработваха 100 години аз лично съм потребител на Apple и китайците реално да са конкурент на все пак друго си е да си имат собствена OS. Много ми е интересно ако Samsung и Huawei да кажем и Xiaomi направят флагман със характеристиките на Apple (iPhone) какво ли ще стане как ли ще работят тези устройства?

  9. галаксифен

    Идея си нямаш за оборота на стоки и пари в Азия…

  10. Toto

    СониЕриксон к800 6 години страхотен!Леново з2 про 7 години още по страхотен!Сега съм с шауми нот 10 про и няколко пъти в рамките на година го преинсталирам!

  11. Тодоров

    Имам Р 20 Lite на 3 години! Работи си с 2 сим карти и е пушка. Е пуканки не прави

  12. Недялков

    През 2016 г си купих Huawei I3 телефона беше на 1 ден когато падна от метър и двадесет върху цимент. Спукан дисплей ,но функциониращ нормално и до днес.Сега го ползва жена ми с оригиналната батерия държи ден и малко. Какво да искам повече!

  13. Rulz

    Prestigio

  14. ХойБай

    Това е кауза пердута. Микромеките се отказаха от Windows Phone. Така ще решат вероятно проблемите си в регионален мащаб, в световен – пак могат да им забранят телефоните, и тогава какво. Като махнеш ЕС,Северна Америка, UK, Австралия, Нова Зеландия и някои страни от Африка – пазара става доста вял.

  15. Бай Уй

    Пич, iOS е Unix базирана ОС. Има разлика.

  16. Бай Уй

    Излагаш се пич. Поинформирай се малко и пак пише глупости.

  17. Comment

    Андроид е Линукс базирана ОС, както и… айшит.

  18. Буко Баламата

    Да се надяваме да е линукс базиран, а не андроид. Че иначе даже и от АйШит ще им се смеят.

  19. Демон

    Моя Самсунг А50 вече 2 години не пълни си го ползвам държи се добре немога да се оплача засега не е мръднал дори батерията се държи добре след 6 месеца ще направи 2 години ще видим как ще бъде …… за контакт ако желаеш пиши ми
    mycontact.a.mail.bg
    Замени .a. със @

  20. Готиния

    Истината е че наистина сме прост и безличен народ

  21. Роко

    Вземете си UMIDIGI S5 PRO и забравете за всякакви скъпи боклуци

  22. ???

    Добър ден драги читателю! Кажете ми първо някой телефон който държи повече от 2 години без да се чупи въобще или ми кажете нещо от електрониките което държи 2 или повече от периода на гаранцията му?

    Второто вие казвате че сте го счупили… Какво очакване имате като го изтървете, изпуснете или го ударите със сила в земята?

    Още повече и аз имам Huawei от повече от 2 години и нито ми забива, нито има драскотина по него нито има проблеми по него защото го ПАЗЯ но явно вие не знаете как да пазите…

    Ако сте били сакати или нарочно чупите за да ви купят нов просто си кажете!

    Отделно аз не знам Марка която да идва от Западна Европа или Америка (с изключение на iPhone който струва няколко хиляди и пак не е вечен) Samsung, Sony, LG, Nokia, Meizu, Motorola и останалите марки прочетете от Кутийката на апаратите място на производство и седалище на фирма те идват или от Корея или от Виетнам или от държава която е част от Источна Азия включително и Китай…

    И с вашият коментар убиждате хора които знаят колко е траен дадения апарат и знаят всичко за него.

    И съдите чужди хора за вашите грешки никой не ви е дошъл при вас за да ви счупи телефона единственият виновник сте вие и само вие 1во защото сте го взели 2ро защото не сте си го пазили и предпазвали и 3то защото сте го счупили…

  23. Иво

    То и на майка ти смивата е боклук но ми харесва

  24. Допълнение

    И накрая го е счупил сам

  25. Wtf

    Тъп си Сашеее…

  26. Петър Кръстев

    Уважаеми неграмотни идиоти,
    не цапайте и тук, върнете се по платените си форуми.

  27. петйр

    Р 30 е невероятен

  28. Цеко

    Добре с новата система на Китанците за визЬОр на реитинга да! Но на бълканите освем да ни събира биометричните данни друго не! СТИГА ГЛЕДАХТЕ ЛЪСКАВОТО! 5 ПАРИ НЕ ДАВАТЕ КАКВА ИНФОРМАЦИЯ ТОЧАТ НО ВИ ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ДА ИМАТЕ ТАКЪВ ТЕЛ.

  29. БИВШ ЦЪРВУЛ

    На мен също ще ми е интересно да видя новата операционна система Harmony, какво пък. Не може само да има монополисти защото еднообразието води до перфектното затъпяване драги жители на Ганьостан.

  30. БайХой

    Пак тоя айконь, тъп телефон за тъпи потребители. Ако андроид ви е сложен не плюйте по умните. Живея в Англия и така, че не ми обяснявайте, че не мога да си позволя такъв телефон. Всяка тъпа маймуна има айконь, защото са неграмотни, не за друго.

  31. Stanetzz

    И в крайна сметка, кой е тъп – телефонът, или този, който му се е “радвал” цели 2 години?

  32. Ванката

    Браво! Дано има повече хора хора като Вас! Здраве и хиляди поводи за смях!

  33. Димитров

    Първо, няма вечен телефон! Всички нови телефони издържат максимум 2 години! Huawei много добра марка нищо, че е китайски! В семейството ми имаме 3 телефона Р10, Р20, Р40! Много сме доволни!

  34. До Пепи

    Всичко е Андроид, но не всичко е наред Google. Не ги смесвай! Huawei гледат да избегнат Google, а иначе ОС Хармони също е на основата на Android.

  35. Пламен Станччев

    А при Майкрософт как е? Същото. Втория закон на капитализма е – на всяка цена достигане на монопол. Едно време си мислех, че в книгата си “1984” е описва социализъм ат, но сега ясно се вижда, че това се отнася именно за капитализма.

  36. Николай

    Радвам се, че новата операционна система скоро ще бъде налична.

    Нямам търпение да си купя нов телефон с нея.

  37. Кочьо

    Никога повече Хуя Вей.Купих си един преди 2 години и го счупих преди седмица.Най-тъпия телефон, който съм имал.Пълен боклук!

  38. Kiko

    Падааааааам , очаквал/а и с iPhone да стане същото… Личи си, че не разбираш нищо

  39. Страничен наблюдател

    Много се радвам. Трябва конкуренция да има ,тогава оцеляват най-добрите. Спомнете си на времето Symbian на Нокиа как славно се ширеше и умря с гръм и трясък, защото беше неконкурентен. То всъщност и Нокиа умря, защото продаваха скъпо…очаквам и с Айфон да стане същото…

  40. Хари

    Андроид е боклук! Разбирачи и духачи.

  41. БИВШ ЦЪРВУЛ

    Защо когато има някое ново въведение нискоинтелигентният, ограничен и просто устроен човек се чувства длъжен да се надсмее и да се подиграе.!!?. Но така е какво да се прави, да не забравяме че живеем в Ганьостан. Мама ви проста!!!

  42. Хиявей

    Паляк!!!

  43. Наблюдател

    ХАХА ти официално си одобрен за теста.От Harmony обявиха специално победителя!

  44. Наблюдател

    Хаха ти си одобрен първи за теста.От Harmony обявиха!

  45. Пепи

    От телефоните, през телевизорите, до специализирана техника, всичко е с Андроид. Тия от ХуяВей, как си представят сериозния бизнес и прагматичния потребител да загърби Андроид и довери на тази “Хармония”. Питам за един приятел

  46. Ръмпо Хлапака

    -Ало, техническа поддръжка ли е?
    -Да. Какъв е проблема?
    -Как да свържем таблета с телевизора?
    -Какъв е телевизора?
    -“Рубин”…
    -Със скоч го залепете за екрана и гледайте…

  47. Anonymous

    В статиите по бг сайтовете обикновено се списват добрите новини, а в коментарите под тях … сами си преценете.

  48. ДжиСиЕм спец

    Е то по-убаво от андроЙд има ли ?

  49. Алекс

    Можеш да въртиш шайбата до скъсване!

  50. Кака Блага

    Не,само ако имаш домашен с копчета…, тогава може да тестваш…!

  51. Бат Благо жийзъса

    Имам домашен телефон с шайба.Аз мога ли да се включа в тестването?

  52. Anonymous

    насила ни карат да закупуваме нови телефони

  53. Гошо

    А ние с nokia 3210 какфо не сме ли хора?

  54. Crazy

    Имате ….20 годишен флагман.

  55. Haniball

    Вие ще го духате

  56. Anonymous

    А ние с mate 10 Pro, какво да кажем нали имаме флагман?

  57. Марго

    А ние с P8 lite…

  58. Костадин Йорданов

    А ние с по-старите телефони,като P9LITE,да отидем да пасем трева ли?!

Коментар