Synology с нова визия за управлението на данни

Новите решения на Synology идват с редица подобрения, включително на сигурността
(снимка: CC0 Public Domain)

Специалистът в управлението на данни Synology пуска на пазара нова версия 7.0 на DiskStation Manager (DSM) и значително разширява платформата C2 с четири облачни услуги. Фокусът в новите предложения е върху подобрената сигурност, възможностите за управление и съвместната работа с данни.

DSM 7.0 е сериозна стъпка напред за NAS и SAN продуктите на Synology. Като надгражда успешния модел на C2 Storage, компанията планира да пусне хибридни и изцяло облачни продукти, включително нов мениджър на пароли, „directory as a service”, облачен бекъп и решения за сигурен трансфер на данни.

„DSM 7.0 и новото разширение на C2 представят новата визия на Synology за управление на данни”, заяви Филип Уонг, изпълнителен директор и основател на Synology, в коментар за актуалните решения на компанията.

Над осем милиона решения за управление на данни от Synology са внедрени в световен мащаб и всяко от тях използва операционната система DSM. Като най-развитата NAS OS в света, DSM комбинира оперативността, бекъпа и защитата на данните със синхронизация и решения за съвместна работа, като така отговаря на тенденцията за децентрализиране на работните места и съхранението на данни.

Над 8 милиона решения за управление на данни от Synology са внедрени в света
(снимка: CC0 Public Domain)

Новата версия на платформата ще излезе на пазара на 29 юни. Заедно със съществения ъпдейт, Synology ще пусне още изцяло нови хибридно-облачни услуги като Active Insight, широкомащабно решение за мониторинг на устройства и анализ, Hybrid Share, който комбинира гъвкавостта на съхранение на C2 и опциите за синхронизиране на локално инсталираните устройства със C2 Identity – хибридна облачна „directory as a service” функция, която опростява управлението на домейни между системите.

Наред с подобренията в платформата като поддръжка на 1 PB томове за супер обемни задачи, DSM 7.0 включва и подобрения на сигурността под формата на Secure SignIn. Тази чисто нова система за идентификация прави двустепенно удостоверяване по-лесно и просто за използване.

Разработените от Synology допълнителни модули като Synology Drive, Active Backup Suite и други решения също са много популярни, с над шест милиона сваляния месечно.

Хибридно-облачната услуга Active Insight е мащабно решение за мониторинг на устройства и анализ
(снимка: CC0 Public Domain)

„Постоянно се генерират големи обеми от неструктурирани данни и скоростта на този процес нараства експоненциално. Традиционните реализации с централизирано съхранение на данните вече не могат да се справят с постоянно нарастващата честотна лента и изискванията за производителност”, казва Филип Уонг.

Облачните „edge” продукти като линията за управление на хранилища за данни на Synology са едни от най-бързо растящите решения на пазара днес, защото по уникален начин отговарят на предизвикателствата, които среща бизнесът, поясни мениджърът.

След пускането на DSM 7.0 ще се появяват и самостоятелни C2 Password, C2 Transfer и C2 Backup решения за защита на пароли, споделяне на конфиденциални файлове и бекъп на крайните точки и обичайните SaaS облачни услуги. В развитие е и нов център за данни на Synology в Тайван, разположен по средата между ключовите пазари в Тихоокеанския регион.

Коментар