Дронове приканват работниците в Москва да носят маски

Дроновете влязоха в ролята на съблюдатели на носенето на маски по строежите в Москва
(снимка: видео / РБК)

Властите на Москва прилагат иновативен начин за съблюдаване на противоепидемичните мерки от строителните работници в района на руската столица. Безпилотни летателни апарати (дронове) ще им напомнят да носят предпазни маски.

Дроновете ще летят над строителни площадки и ще предупреждават за необходимостта от спазване на режима за носене на маски и социална дистанция, съобщават за РБК от Държавната служба за строителен надзор на Московска област.

„Районът на действие на коптерите е целият регион на Москва. Полетите се извършват ежедневно”, казват от министерството. Към днешна дата безпилотни апарати вече са прелетели над около 70% от строителните площадки край Москва.

„На първо място, прелитанията се правят на строителни площадки с нисък индекс на Covid безопасност. Прелитанията ще продължат, докато епидемиологичната обстановка се стабилизира”, уточняват от Държавния орган за строителен надзор.

В същото време самите прелитания са малко, казват от ведомството. Това се дължи на факта, че коптерите трябва да се използват и за други задачи, например идентифициране на неоторизирани сгради в района на Москва.

На 23 юни Московска област регистрира рекорд по брой нови коронавирусни инфекции. През деня в региона са открити 2323 случая, като за първи път при новата вълна броят на инфекциите в областта надхвърля 2 хиляди души. Този брой е с почти една четвърт по-голям, в сравнение с 22 юни, когато бяха регистрирани 1871 случая на заболяването.

Областният управител Андрей Воробьов казва, че регионалните власти могат да въведат допълнителни ограничения, ако броят на Covid инфекциите продължи да расте.

Коментари по темата: „Дронове приканват работниците в Москва да носят маски”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Абе то и водката доста мозъци е прецакала. Симчо примерно сериозно е изплсекал.

  2. Симо

    Много добре познаваш как мислят комунетата за да не си един от тях…
    По добре водка отколкото хапове или експериментални “ваксини”…
    ваксината за измисления бацил ти е прецакала и мозъка

  3. :o)

    за истинските комунисти, който не мисли като тях или не им харесва е ПРЕДАТЕЛ 🙂
    За родину, За сталину, за Водку!

  4. Фофу

    Наблягай на водката, както сам каза.

  5. Симо

    Пии си хапчетата редовно, носи си маските и тройна ваксинация… иначе бацила ще те изяде

  6. Фофу

    Съвсем психяса това момче.

  7. Симо

    Тъпо тъпо кретенче си, тва че Паткин е предател е причината, след срещата с БайДън другаря ви Паткин натиска здраво за ваксините и маските, а преди казваше има водка няма вирус

  8. Фофу

    Брей, кон-спираторите от световна класа няма ли какво да кажат ? Да самоубият някого, да кажат, че е лъжа. Или когато е за мама Раша или добро или нищо.

Коментар