Силен успех за Мусала Софт на международното ИТ изложение Системс 2006

Мусала Софт взе участие на международното водещо търговско “business-to-business” ИТ изложение – Системс 2006, което се проведе от 23 до 27 октомври в Мюнхен – най-големия ИТ и медиен център в Европа. Фирмата бе част от общ национален щанд, организиран от Българската Асоциация на Софтуерните Компании (БАСКОМ). За Мусала Софт изложението донесе сериозен успех, изразяващ се в нови и обещаващи контакти, срещи с настоящи и бъдещи клиенти, запознаване с новите тенденции и активно участие на семинари, презентации и официални събирания.
На Системс 2006 участваха над 1200 водещи световни фирми от ИТ индустрията, отбелязвайки ръст на изложителите в сравнение с миналата година. Интересът към българския щанд във връзка предстоящото присъединяване на страната ни към ЕС надхвърли очакванията. Една от основните теми на разговор с посетителите на щанда, бе привлекателността на държавата, като новоприсъединяваща сe икономика със сериозни постижения и потенциал в ИТ бранша. Бъдещото членство гарантира допълнителна сигурност за качеството на българският бизнес и затвърждава вече изградените традиции в разработката на софтуер в България.
Тази година за първи път, в рамките на Системс, се проведе Mobile Summit форум. Делян Лилов, Изпълнителен директор на Мусала Софт бе сред водещите фигури от ИТ сектора, които представиха тенденции и стратегии за развитие в областта на мобилните комуникации. Презентацията, показваща опита на фирмата в разработката на мобилно решение за Министерство на земеделието на Швейцария и Swisscom, най-големият местен мобилен оператор, предизвика силен интерес сред присъстващите.
Проведе се и среща с български студенти в Мюнхен, на която ИТ фирми от България представиха възможностите за работа в страната. Присъстваха неочаквано голям брой студенти и за радост на фирмите, изразиха силно желание да се реализират в страната, което е ясен показател за българската ИТ индустрия, че следва правилната посока и има какво да предложи на студентите, завършващи в чужбина.
„Силният интерес от страна на студентите е приятна изненада. Те оценяват зряло възможностите, които им се предоставят в Германия и България и за редица от тях, везните накланят в полза на България.” – изразиха възторга си представители на ИТ бранша. „След две седмици завършвам магистратура и се връщам в България да си търся работа. Попътувах, постажувах, видях много и сега искам да изградя кариерата си “back home”, където мисля, че имам по-големи перспективи.” – сподели един от студентите по време на срещата, организирана в българския ресторант в Мюнхен.

Коментар