Вице на Майкрософт представи Vista в България

Вицепрезидентът на Майкрософт за Европа, Близък Изток и Африка е на посещение в България и участва в най-мащабната кампания по представяне на нови продукти. Става въпрос за дългоочакваната операционна система Windows Vista, приложния пакет Office System 2007 и сървърния софутер Exchange Server 2007.
Вахе Торосян, който идва за първи път у нас, държа реч на Икономическия форум за Югоизточна Европа 2006. “Само най-иновативните и адаптивни компании, които съумеят първи да въведат новите технологии и стандарти, ще са конкурентноспособни на общия европейски пазар, каза той.
На пресконференция в хотел “Хилтън” Вахе Торосян и Теодор Милев, директор на Майкрософт България, направиха уникална онлайн презентация, която се излъчваше в реално време (http://onlineevent.msdot.net). Кампанията по представянето на новите продукти е най-мащабната в историята на компанията – за пръв път три от най-популярните продукти се анонсират едновременно.
Кампанията включва няколко етапа, като първият от тях е роуд шоу, предназначено за партньорите на Майкрософт България и за българските бизнес потребители. До този момент роуд шоуто се проведе в Русе, Варна, Бургас и Пловдив, а кулминацията му е днес в София.
През целия ден Windows Vista и серията 2007 Microsoft Office System можаха да бъдат тествани в специален мобилен център, разположен пред хотел “Хилтън”.
Следващият етап от кампанията е роуд шоу за академичната общност. То стартира на 24 октомври в Техническия университет в Пловдив и ще се проведе в общо 15 университета в 8 града в цялата страна – Пловдив, Бургас, Варна, София, Свищов, Русе, Габрово и Благоевград.

Коментар