Издръжлив Nokia G20 за планинари, туристи и работяги

Водоустойчивият Nokia G20 претендира за един от най-издръжливите смартфони на пазара
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Действително, въпреки напредъка на технологиите мнозина тъгуват по времената, когато зареждахме телефоните си веднъж на десетина дена. Но и да не са десет – три-четири пак е добре.

Възможно е с Nokia G20 – здрав и устойчив на вода смартфон, който претендира за един от най-издръжливите на пазара. Той е отлично решение за всички, чиито дейности ги отвеждат надалеч – там, където клетъчната мрежа може да е оскъдна и дори може да няма ток.

Туристи, планинари, изследователи или пък работещи хора, чиято работа ги праща да скитат по чукари и „джендеми“ – за тях е направен Nokia G20. Моделът има литиево-полимерна с капацитет от 5050 mAh. С нея той може да работи три, че и повече от три дена.

Това удобство ни най-малко не е на цената на компромис с останалите параметри на устройството. Екранът е голям – 6,52-инчов с фабрично поставен протектор. Процесорът с осем ядра е мощен, графичният ускорител също.

Камерата е четворна: основният сензор е с 48MP, а към него са добавени 5МР широкоъгълна камера, 2МР сензор за дълбочина и 2МР макро сензор. Освен снимки и видео, с него могат да се заснемат таймлапс филмчета.

Функцията за филтриране на шума от вятъра бързо става любима на всички, които обичат да снимат движеща се картина. За по-голямо удоволствие от видеото е вградена и технологията OZO за 3D озвучаване. За любителите на автопортретите пък селфи-камерата е 8МР.

И все пак, въпреки по-мощния хардуер, G20 е способен да издържа 72 часа с едно зареждане. Всъщност, по време на тестовете за това ревю се видя, че при икономично използване (режим „пестене“ и ограничено използване) този праг лесно се прескача.

Но защо няма поддръжка на 5G този телефон? Това има връзка с пестенето на енергия – 5G комуникациите са доста енергоемки. От друга страна там, по безлюдни върхари и скалисти брегове, където се предполага човек да ходи със своя G20, още дълго няма да има 5G покритие.

За сметка на това моделът е защитен от водни пръски и мокрене съгласно стандарта IPX2. И дъжд да запръска, и да се разлее вода, и сняг да завали, G20 няма да пострада.

И за да няма пробиви и „отвътре“, Nokia дава 3 години гаранция за устройството с 2 години гаранция на операционната среда и 3 години ъпдейти на сигурността.

Можете да спечелите Nokia G20, като участвате в играта тук. Крайният срок да се включите с отговори на въпросите е 18:00 ч. на 30 юни 2021 г.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Издръжлив Nokia G20 за планинари, туристи и работяги”

добавете коментар...

  1. Маринов

    Няма и компас, за съжаление и другите модели от тази марка са го икономисали!

  2. Да бе

    Играта е само във Facebook.
    Няма да коментирам колко дискриминационно е това

  3. Anonymous

    Нема инчервено за нощна снимки на малката стъпка.

Коментар