Шотландско приложение за Covid следене претърпя крах

Шотландците все по-рядко използват мобилното приложение за Covid проследяване
(снимка: CC0 Public Domain)

По-малко от половината хора, които са изтеглили приложението за проследяване на контакти и потенциално разпространение на Covid в Шотландия, го използват активно, съобщи неделното шоу на BBC в Шотландия.

Апликацията „Protect Scotland” има около 950 000 активни потребители, въпреки че е изтеглено повече от два милиона пъти. Това се случва на фона на нарастващ брой нови случаи на Covid в страната, отбелязва BBC.

Активните потребители на приложението Protect Scotland са тези, които все още имат изтеглен и работещ софтуер. Междувременно неактивните потребители са изтрили или деактивирали приложението на телефона си или са деактивирали Bluetooth на телефона си, което означава, че приложението няма как да работи.

Някои специалисти определиха приложението като вече „излязло от мода”.

В събота се оказа, че проследяването на контактите в Шотландия ще дава приоритет на случаите, при които съществува „висок риск” от предаване на заразата. Сега държавни служители ще провеждат телефонни разговори само за най-неотложните случаи, докато при случаите с по-ниска степен на риск ще бъдат разпращани текстови съобщения.

Коментари по темата: „Шотландско приложение за Covid следене претърпя крах”

добавете коментар...

  1. Опазил Бог

    Какво да кажем за българското приложение.

  2. Anonymous

    Само така, това е начина глуповид19

Коментар