Кампанията на Sony на тема цифрово заснемане догонва здрача по цялата планета

Sony съобщи, че смята да организира световна премиера, наречена „Футбол на здрачаване”.  С напредването на часа на залеза по света ще започне серия от седем футболни мача. Всеки един от тях ще се проведе на специално избрано място, за да се осигури поразително красив фон за една действително уникална дейност.

Кампанията бе замислена, за да се изтъкне технологията на Sony за цифрово заснемане, включително въведеният неотдавна Exmor CMOS сензор. Tой позволява на Cyber-shot и Handycam моделите да улавят детайлни реалистични кадри при слаба осветеност. Alpha гамата от висококачествени, но достъпни цифрови огледално-рефлексни фотоапарати на Sony е идеална за по-амбициозните фотографи-любители, които искат да направят поразителни снимки от това събитие, независимо от условията.

Колко запомнящи се футболни мачове са били изиграни на фона на залязващото слънце? Здрачът осигурява зашеметяващо естествено осветление, идеална основа за единствените по рода си, непредсказуеми мигове, които изникват във всяка игра. Независимо дали става въпрос за финала на Шампионската лига на УЕФА, или за приятелска среща в парка, винаги се случва нещо неповторимо. Sony чества тези невероятни моменти, давайки на играчите и на техните съотборници възможността да сътворят своя исторически миг, който ще бъде записан с някой от новаторските продукти на Sony и няма да влезе в категорията „футболен фолклор” като толкова много лични спомени.

И седемте срещи ще се изиграят на 22 септември 2009 година, когато е есенното равноденствие в северното полукълбо и пролетното – в южното. Мачовете ще се проведат на поразителни, специално избрани места в: Италия, Франция, Великобритания, Испания, Аржентина и Австралия, а големият финал на „Футбол на здрачаване” ще се играе на стадиона „Сокър сити” в Йоханесбург, който ще бъде домакин на финала за Световната купа през 2010 година.

Отбори на различно равнище от целия свят ще участват в това уникално събитие. Ще бъдат проведени няколко местни съревнования с различни медийни партньори, в които ще участват потенциални играчи на „Футбол на здрачаване”. Така ще се гарантира международният дух на събитието.

Специален отбор „Футбол на здрачаване” ще бъде създаден с помощта на социални мрежи като Twitter и YouTube, като играчите ще имат възможност да покажат същите умения, които ще демострират и пред световните медии. ФИФА много щедро се съгласи да предостави деветимата главни и странични съдии, необходими за мачовете. Накрая, специално подбран пул от фотографи и видеооператори ще присъства на всяко събитие, за да запише тези значими срещи.

Фотографи ще имат възможността да тестват новата гама от продукти на Sony с нейния Exmor CMOS сензор. Tези модели са ненадминати в улавянето на изключителни детайли при слаба осветеност с двата отделни нови режима на заснемане, които намаляват шума в картината, когато снимате при трудни условия. Режим Anti Motion Blur ще покаже достойнствата си при „Футбол на здрачаване” с наслагването на шест кадъра, за да произведе кристални комбинирани снимки с по-ясен обект. Режим Handheld Twilight също заснема шест кадъра в бърза последователност и ги комбинира, за да създаде една-единствена оптимизирана снимка с драстично намален шум. Alpha гамата на  Sony предлага мощни характеристики в базов цифров огледално-рефлексен фотоапарат: идеално за хора, които издигат фотографските си умения на ново равнище.

Ако времето, когато сте играли футбол, вече е зад гърба ви, Sony гарантира, че ще се почувствате възможно най-близо до действието с огромно съдържание и поразителни изображения, достъпни за блогърите, уебсайтовете и социалните мрежи. Tе ще включват проследяване на мачовете на живо в Twitter, видеодневници, блогове и галерии със снимки на отборите и участниците, както и интервюта с победителите.

„Футбол на здрачаване” е един от най-амбициозните проекти, с които някога сме се заемали, със седем удивителни футболни мача, които ще се играят на необичайни места по целия свят”, казва Джеймс Кенеди, директор на продуктовия Пи Ар в Sony Europe. “Искахме да покажем на хората по света какво изпускат, когато снимат при най-живописното осветление, предлагано от природата. Няма по-добър начин да го постигнем, освен да използваме международния език на футбола. Tова е събитие, целящо да покаже на хората ползата от технологията Exmor CMOS, като им се даде възможност да уловят от първа ръка някои от най-разкошните места в съвременния свят”.

Коментар