Netflix добавя мобилни игри към абонаментите

Над 209 милиона потребители ползват стрийминг услугите на Netflix
(снимка: CC0 Public Domain)

Потвърдиха се слуховете, че стрийминг услугата Netflix ще добави игри, привличайки хора от Electronic Arts Mobile. Компанията официално обяви, че към абонаментите за филми и ТВ предавания ще включи и игри без допълнително заплащане.

Новината идва заедно с тримесечният финансов отчет на Netflix, но към момента все още компанията не разкрива подробности. Известно е само, че новият геймърски сегмент на услугата ще бъде представен от мобилни проекти, съобщи Variety.

Финансовият доклад на стрийминг гиганта сочи приходи от 7,34 млрд. долара за второто тримесечие на годината. Netflix е увеличила базата си от платени абонати с 1,54 милиона в световен мащаб, а общият брой потребители на услугата надхвърля 209 милиона.

Същевременно Netflix е загубила през тримесечието 430 000 платени абонати в САЩ и Канада, което се случва за първи път от 2019 г. насам. Печалбата на акция възлиза на 2,97 долара, което е под очакванията на анализаторите. Нетната печалба на Netflix за периода април-юни е 1,3 милиарда долара.

Коментар