Tesla отново ще приема биткойн плащания

Илон Мъск обнадежди притежателите на биткойн, че ще могат да купуват Tesla с криптовалута
(снимка: CC0 Public Domain)

Шефът на Tesla Илон Мъск заяви, че компанията отново ще започне да приема биткойн като платежно средство за своите електромобили, ако тенденцията за добив на криптовалутата с използване на чиста енергия продължи.

В началото на годината Tesla започна да приема биткойни, но след няколко дни премахна тази възможност, позовавайки се на опасения относно въздействието на криптовалутата върху околната среда, припомня Gizmochina.

На конференцията B-Word, организирана от „Крипто съвет за иновации”, Илон Мъск заяви: „Изглежда, че биткойн все повече се насочва към възобновяеми енергийни източници и няколко мощни електроцентрали, използвани за добив на биткойни, са затворени, особено в Китай”.

Той добави, че би искал да извърши по-задълбочен преглед, за да потвърди, че поне 50% от възобновяемата енергия се използва за добив на биткойн и че има тенденция към увеличаване на този процент.

Илон Мъск потвърди също, че ако тази тенденция се запази, Tesla ще възобнови приемането на биткойни.

През май т.г. шефът на Tesla заяви, че компанията отново ще започне да приема плащания в биткойн, веднага щом процесът на тяхното производство „премине към по-устойчива енергия”.

Коментари по темата: „Tesla отново ще приема биткойн плащания”

добавете коментар...

  1. Blah

    Директен превод: Накупихме коини, дай сега да вдигнем цената и да скъсим позициите. 😉

  2. ..

    Тоя е безумно жалък манипулатор, не знам как някой му се връзва на глупостите.

Коментар