Смартфон Huawei оцеля и работи след три дни във водата

Huawei Mate 30 Pro показа изключителна водоустойчивост по време на наводнението в Хенан
(снимка: CC0 Public Domain)

Опустошителното наводнение в китайската провинция Хенан доведе до огромни материални разрушения и дори отне човешки животи. На този фон звучи почти невероятно историята с оцелял три дни във водата смартфон.

Собственикът на Huawei Mate 30 Pro е имал късмет – неговият телефон е останал функционален след тридневен престой във водата, според видео в социалната мрежа Weibo, на което се позовава Gizchina.

Във видеоклипа потребителят показва своя Huawei Mate 30 Pro, преживял наводнението. След процедура за възстановяване смартфонът успял не само да се включи, но и да осъществи нормални разговори. Китаецът останал изумен от това.

Разбира се, Huawei Mate 30 Pro е сертифициран по стандарта за водоустойчивост IP686, но никой не гарантира, че смартфонът ще оцелее под водата в продължение на три дни.

Заслужава да се отбележи, че Huawei също се опита да помогне на засегнатите от бедствието. От 22 юли компанията предоставя на клиентите в провинция Хенан отстъпка от 50% при покупка на резервни части за повредени устройства и безплатно обслужване.

Коментари по темата: „Смартфон Huawei оцеля и работи след три дни във водата”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Нъли са неудаваеми за кво им са резервни масти ?

  компанията предоставя на клиентите в провинция Хенан отстъпка от 50% при покупка на резервни части за повредени устройства и безплатно обслужване.

 2. аз

  “процедура за възстановяване ” ?????????

 3. Anonymous

  Реклама с вкл истина (Китаецът останал изумен от това)

Коментар