Свръхустойчив Nokia XR20 издържа удар от Роберто Карлош

Роберто Карлош и Лиса Зимуче подложиха Nokia XR20 на поредица от тежки изпитания
(снимка: HMD Global)

Новият смартфон Nokia XR20, представен днес от HMD Global, може да се справи с далеч по-сериозни предизвикателства от тези на ежедневието – включително падане от 1,8 м височина, престой под вода до един час и други подобни изпитания.

И въпреки очакванията за грубоват външен вид при подобни характеристики, свръхиздръжливият смартфон е с непреходно елегантен скандинавски дизайн. „Малко вероятно е да тествате устойчивостта на Nokia XR20 до краен предел, но можете да сте сигурни, че възможностите му надхвърлят очакванията”, казват от производителя.

Новият Nokia XR20 разполага с 48MP + 13MP двойна камера с оптика ZEISS
(снимка: HMD Global)

Моделът разполага и с един от най-здравите екрани, предлагани на пазара  – произведен е от алумосиликатното стъкло Corning Gorilla Glass Victus. За да тестват издръжливостта на телефона, футболната легенда Роберто Карлош и световната шампионка по фрийстайл футбол Лиса Зимуче го подложиха на поредица от тежки изпитания – от потапяне в ледена вода през ритане до подхвърляне и въртене по земята с екрана надолу на игрище с груба бетонна настилка.

Карлош дори пресъздаде легендарния си „невъзможен” гол от мача Бразилия-Франция през 1997 г., за да изпробва колко може да понесе устройството – за целта по рамката на футболната врата бяха разположени три Nokia XR20 телефона, върху които Карлош да нанесе „смъртоносния” си пряк свободен удар.

XR20 понесе „смъртоносния” пряк свободен удар на Роберто Карлош
(снимка: HMD Global)

„Много пъти са ме предизвиквали да пресъздам прекия си свободен удар от 97-а през изминалите 20 години, но не и по този начин, така че беше неизбежно да приема предизвикателството. Бях сигурен, че няма как мобилен телефон да оцелее под мощта на футболната топка и че Nokia XR20 няма шанс срещу удар като моя”, коментира носителят на Световната купа с Бразилия и една от легендите на Реал Мадрид.

XR20 се предлага на пазара в цвят Ultra Blue и конфигурация 6GB/128GB
(снимка: HMD Global)

Телефонът издържа не само на тежки физически изпитания, но и на тези, които поднася времето. В допълнение към обещанието за дълголетие на X-серията, Nokia XR20 се предлага с удължена 3-годишна гаранция, 4-годишни ъпдейти на сигурността, три години актуализации на софтуера и една година гаранция за подмяна на дисплея при евентуално напукване.

Nokia XR20 разполага с 48MP + 13MP двойна камера с оптика ZEISS, пространствено OZO аудио и иновативни решения при създаването на изображения. Дебютиращият SpeedWarp режим позволява заснемане и подреждане в компактен монтаж на всички кадри от приключенията си.

Моделът разширява границите на средния клас смартфони и с 5G скорост, 15W безжично зареждане и впечатляваща издръжливост. Това е устройство, създадено да издържа на екстремни температури– от изгарящите 55°C в пиковите за слънцето часове на плажа до -22°C на ски пистата.

Новият Nokia XR20 се предлага в цвят Ultra Blue и конфигурация 6GB/128GB на препоръчителна цена от 1099 лева.

Коментар