Google улеснява миграцията от iOS към Android

Преходът от iOS към Android ще стане по-лесен с ново приложение на Google
(снимка: CC0 Public Domain)

Google разработва ново приложение за iOS, наречено Switch to Android, което ще позволи на потребителите да прехвърлят приложения и данни от iPhone към мобилни устройства под управление на Android.

В момента, при мигриране към Android потребителите на iOS могат да архивират контакти, събития в календара и снимки в облачното хранилище Google Drive. След това, когато същият акаунт в Google се добави към ново устройство с Android, достъпът до съдържанието става чрез съответните приложения.

Но Google ще се опита да улесни миграцията от iOS към Android с ново приложение, става ясно от публикация в 9to5Google. Намерени са нови редове код в Data Restore Tool версия 1.0.382048734 с връзка към създадено от Google приложение, наречено Switch to Android for iOS:

  • Стъпка 1. Изтеглете приложението Switch to Android от App Store.
  • Стъпка 2. Отидете в настройките за Wi-Fi
  • Стъпка 3. Свържете се с мрежата ^ 1 и въведете паролата ^ 2

Публикацията потвърждава също, че преходът към Android ще позволи прехвърляне на вече инсталирани приложения. Това става ясно от следния текст: „За да прехвърлите приложения, SMS-съобщения и контакти, въведете паролата на iTunes”.

Засега няма информация кога Google ще пусне на пазара новото приложение. Несъмнено то ще улесни много потребителите, които искат да мигрират от iOS на Android платформа.

Коментар