AOC Gaming G3 – извити монитори за потапящ гейминг

Всички модели от серия AOC Gaming G3 идват с по-силна извивка 1000R
(снимка: AGON by AOC)

Първите продукти с новия бранд AGON by AOC са мониторите от серия G3, те са и част от нова категория AOC Gaming. Петте G3 дисплея имат диагонали от 27 до 34 инча, агресивна извивка 1000R, честота на опресняване 165 Hz и изчистен, 3-странен безрамков дизайн. Извитите G3 модели ще допълнят и надградят (с по-високи честоти), но няма да заменят серията G2.

Всички модели от серия G3 идват с по-силна извивка 1000R, която обгражда потребителя отстрани в по-голяма степен, в сравнение с по-умерената 1500R в серията AOC G2. За геймърите, играещи от персонална перспективата като в самостоятелните екшън/FPS заглавия, RPG-та, състезателни игри и симулатори, тази агресивна извивка трансформира монитора в нещо повече от прост прозорец към виртуалните светове. Играта на извити 1000R дисплеи, които изцяло обгръщат периферното зрение, е подобна на VR преживяването, но без негативните аспекти на „пълното изключване” от реалния свят.

Мониторите от серия G3 са снабдени с VA панели с честота на опресняване 165 Hz, което е едно ниво нагоре от общоприетия стандарт при геймърските монитори от 144 Hz. Нещо повече, настройката за намаляване на замазването (Motion Blur Reduction) редуцира времето за реакция на пикселите до само 1 ms (MPRT), така че геймърите ще почувстват бърза визуална обратна връзка без разсейващи артефакти и призрачни ефекти.

G3 моделите идват с Adaptive-Sync поддръжка, която предлага плавни графики без накъсване. Освен това всички модели имат много ниско входно закъснение, така че действията на потребителите могат да бъдат видени на екрана почти мигновено, без осезаемо забавяне в обработката.

Новият софтуер G-Menu позволява на геймърите да правят настройки на монитора с просто кликване на мишката, без да докосват бутоните за управление. Също така режимът Low Blue Light и технологията FlickerFree помагат на играчите да поддържат зрението си в оптимално здраве.

Играта на извити 1000R дисплеи е подобна на VR преживяването, но без негативни аспекти
(снимка: AGON by AOC)

Визуално VA панелите възпроизвеждат наситени, изпъкващи цветове с изключителен контраст и дълбоко черно, което са отлични характеристики за гледане на филми или игри с тъмни сцени. Широките ъгли на видимост от 178°/178° позволяват на приятели и членове на семейството да се включат в забавлението.

Специално създаден за симулации и състезателни игри, моделът AOC CU34G3S използва 34-инчов VA панел със съотношение 21:9. Остротата на ултра широката  WQHD (3440×1440) резолюция в комбинация с извивката 1000R изпълва периферното зрение на потребител и създава капсулирано, потапящо преживяване. Стойката, която може да се накланя, върти и наглася по височина, предлага ергономично позициониране по време на дългите игрови сесии, а двата вградени говорителя по 5W възпроизвеждат богат звук.

За FPS, екшън/RPG или всеки друг жанр AOC предлага още два 31,5-инчови и два 27-инчови монитора от серията G3, като и при двата размера са налични модели с Full HD и QHD резолюция.

31,5-инчовият AOC CQ32G3SU и 27-инчовият CQ27G3SU са снабдени с панели с QHD (2560×1440) резолюция, която предлага отлична яснота и острота в по-масовото съотношение 16:9. Стабилната и елегантна стойка не заема твърде много място на бюрото и разполага с възможност за прибиране на кабелите. Тя може да се върти, накланя и настройва по височина за постигане на ергономична и здравословна позиция на седене. 31,5-инчовият модел идва с два говорителя по 5W, а 27-инмовият– с 2х3W.

Стойката на новите монитори може да се накланя, върти и наглася по височина
(снимка: AGON by AOC)

Част от серията G3 са 31,5-инчовият C32G3AE и 27-инчовият C27G3U, като и двата предлагат Full HD (1920×1080) резолюция. В зависимост от игрите и оборудването на потребителя играта при Full HD резолюция може да бъде най-оптималния избор. За някои геймъри скоростта е по-важна, а постигането на висока кадрова честота при QHD резолюция или по-висока е трудна задача за PC конфигурациите от нисък и среден клас.

Със 165 Hz честота на опресняване и 1 ms MPRT, както и картина без накъсване, благодарение на Adaptive-Sync технологията, тези модели са най-достъпните в серията и избор за бюджетно ограничени геймъри, които възнамеряват да подобрят уменията си. По-големият 31,5” C32G3AE идва с базова стойка, която позволява накланяне, и два 5W говорителя, а 27-инчовият C27G3U идва с ергономична стойка, която позволява регулиране на височината и 3W говорители.

Първите модели от серията G3 AOC CU34G3S, CQ32G3SU, C32G3AE вече са налични на препоръчителни крайни цени съответно 1329, 879 и 679 лв. с ДДС; останалите модели – CQ27G3SU и C27G3U – ще са в продажба от септември 2021 г. на цени съответно 779 и 639 лв. с ДДС.

Коментар