Xiaomi отваря първия си магазин в България

Вторият по големина производител на смартфони в света идва на пазара у нас
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайският производител на смартфони и потребителска електроника Xiaomi отваря първия си магазин в България. Това ще се случи официално на 31 юли, събота, в столичния мол Парадайс Център.

С откриване на първия си и единствен засега оторизиран магазин Xiaomi навлиза официално на българския пазар със смартфони и широка гама от други умни устройства, които са част от екосистемата на бранда.

В момента Xiaomi е вторият по големина производител на смартфони в света. Според анализаторите от Canalys, през второто тримесечие на 2021 г. компанията бележи 83% ръст на годишна база и вече контролира 17% от пазара.

Xiaomi присъства в над 100 държави и региони по света, а към нейната AloT потребителска платформа са свързани повече от 351,1 милиона смарт устройства.

Официалният дистрибутор на Xiaomi за България – компанията DPhone – обяви, че в деня на откриване на магазина в София ще предложи някои продукти на промоционални цени с отстъпки до 50%. Кампанията ще продължи една седмица след събитието.

Xiaomi планира разрастване на българския пазар, според официалната информация. Подробности се очакват от регионалните мениджъри на Xiaomi и DPhone, които ще присъстват на събитието в Парадайс Център.

Коментар