Свръхустойчивият Nokia XR20 излиза на пазара у нас

Смартфонът Nokia XR20 е проектиран за свръхустойчивост по военни стандарти
(снимка: HMD Global)

Първият свръхиздръжлив смартфон Nokia, оцелял след сблъсък с Роберто Карлош, вече е в търговската мрежа у нас. Моделът XR20 се предлага с тригодишна гаранция и безплатна  подмяна на дисплея при счупване през първата година.

Новият Nokia XR20 е свръхустойчив по военни стандарти. Устройството издържа на екстремни температури – от изгарящите 55°C в пиковите за слънцето часове на плажа до -22°C на ски пистата.

Смартфонът може да оцелее дори при изпускане върху скала или бетон от 1,8 м височина, както и при престой до един час под вода. А ако се изцапа, можете спокойно да го почистите с вода и сапун.

Батерията на XR20 издържа до два дни само с едно зареждане, но ако ви се наложи и бързате, можете да се възползвате от 15W Qi безжично зареждане, както и от ускорено 18W зареждане.

48-мегапикселовата двойна камера с оптика Zeiss прави отлични портрети или пейзажни снимки, а двете светкавици осветляват и най-мрачните кадри. Пространственото OZO аудио с шумоизолираща функция е допълнено силни стерео говорители.

След задължителните лабораторни тестове, новият 5G смартфон се изправи пред още по-голямо предизвикателство – на футболния терен в лицето на бразилската легенда Роберто Карлош и световната шампионка по фрийстайл футбол Лиса Зимуче.

Виртуозите на коженото кълбо подложиха новия Nokia XR20 на поредица от тежки изпитания – от потапяне в ледена вода през ритане до подхвърляне и въртене по земята с екрана надолу на игрище с груба бетонна настилка, след които телефонът оцеля и продължи да работи.

XR20 е оборудван с 48MP двойна камера с оптика Zeiss за отлични портрети и пейзажни снимки
(снимка: HMD Global)

Новият Nokia XR20 вече е наличен в България в цвят Ultra Blue, в конфигурация 6GB/128 GB, на препоръчителна цена от 1099 лв. с удължена тригодишна гаранция, четиригодишни ъпдейти на сигурността, актуализации на софтуера за три години и една година гаранция за подмяна на дисплея при евентуално напукване или счупване.

Коментари по темата: „Свръхустойчивият Nokia XR20 излиза на пазара у нас”

добавете коментар...

  1. :o)

    дори при изпускане върху скала 😀

    боже какъв певод…йевала…иначе зорът за реклама явно е голям 1099лв за телефон
    мухахахха някаква тухла 4ка за 1100лв.
    Има китайски марки също толкова защитени на половин цена.
    ама не са платили на Роберто Карлуш 😉

Коментар