Дигиталната трансформация изпреварва очакванията

Equinix първа в сектора пое ангажимент за климатично неутрален статут до 2030 г.
(снимка: Equinix)

Дигиталната трансформация изпреварва очакванията, е един от изводите във финансовия отчет на компанията Equinix за второто тримесечие на 2021 г. Традиционните технологични пазари продължават прехода към потребителски модели „като услуга” (as-a-service), а хибридната мултиоблачна архитектура е широко предпочитана.

Пандемията подчерта факта, че дигиталната инфраструктура не е просто един способстващ фактор, а основен източник на конкурентно предимство за дигиталните лидери във всички сфери на дейност, гласи докладът на Equinix – компания, която оперира взаимосвързани центрове за данни по целия свят, включително два в България.

Дигиталната инфраструктура е все по-дистрибутирана, по-търсена и повече свързана с екосистеми, отколкото е била досега, е друга тенденция, отразена във финансовия доклад, според който тримесечните приходи на Equinix са се увеличили с 13% спрямо същия период на миналата година до 1,658 млрд. долара.

Това е 74-то поредно тримесечие на ръст на брутните приходи на компанията с над 10 000 служители, която наскоро беше включена в списъка Fortune 500. Equinix е обработила повече от 4600 сделки през тримесечието при повече от 3200 клиента.

Глобалната платформа продължава да се разширява с 35 проекта в процес на изпълнение на 25 пазара в 19 държави с откриване на нови локации в рамките на тримесечието в Бордо, Хелзинки и Силициевата долина. Към момента взаимосвързаностите в платформата на Equinix са над 406 000.

В началото на юни Equinix стана първата компания в сектора на центровете за данни, която пое ангажимента да достигне климатично неутрален статут до 2030 г., подкрепена от научно обосновано цели и агресивна програма за иновации в устойчивостта. Този ангажимент е съгласуван с Парижкото споразумение относно изменението на климата.

Коментар