Huawei вярва, че ще води смартфон пазара

Смартфоните Huawei ще станат номер едно на пазара, уверяват от компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайският производител Huawei увери, че няма да напусне пазара на смартфони въпреки всички трудности. Нещо повече, компанията в лицето на своя зам.-председател Ху Хукун заяви лидерски амбиции за следващите няколко години.

През март т.г. Ху Хукун призна, че бизнесът с мобилни телефони е силно засегнат (от санкциите на САЩ). Съдейки по данните за текущата година и неясната ситуация с доставките, не се очакват промени в бизнеса със смартфони на компанията, отбелязва Gizchina. Флагманският модел, който Huawei планира да пуска всяка година, ще излезе в график.

На пресконференция относно публикуването на финансовия отчет шефът на потребителския бизнес на Huawei, Ю Чъндун, заяви, че „четири кръга от санкции на САЩ ще ограничат пускането на смартфони Huawei с 5G, така че 5G чиповете могат да се използват само като 4G”.

Наскоро обявената серия Huawei P50 не поддържа 5G и предлага само 4G свързаност. В нея влизат две версии с чипсети Snapdragon 888 и Kirin 9000 без поддръжка за мрежи от пето поколение.

Въздействието на това ограничение вече е видно на пазара. След пускане на P50 цените на по-старите модели с 5G, като Huawei Mate 30 и Mate 40, се покачиха.

Много потребители намират старите 5G смартфони на Huawei по-интересни от новите 4G модели. Очаква се китайският производител да реши проблема с 5G съвместимостта през 2022 г.

Вероятно това подхранва оптимизма на ръководството на компанията. Ху Хокун твърди, че през следващите няколко години серията смартфони на Huawei ще остане лидер на пазара.

Коментари по темата: „Huawei вярва, че ще води смартфон пазара”

добавете коментар...

  1. Лидер на пазара

    не можеш да станеш с непазарни методи.От две години продажбите им се свиват катастрофално заради санкциите, но се изливат стотици милиони за реклама по целия свят. Всяка компания би фалирала за това време. Това е и най-яркото доказателство, че китайската компартия стои зад Хуауей.

Коментар