Финализираха сделката за Булсатком

Булсатком, един от водещите ТВ оператори в България, вече има нов собственик
(снимка: CC0 Public Domain)

Успешно приключи сделката за придобиване на Булсатком. Новият собственик на оператора на платена телевизия и широколентови услуги е Viva Corporate Bulgaria, представлявана от Спас Русев, който доскоро беше акционер във Виваком.

„Viva Corporate Bulgaria купува Булсатком с цел да подкрепи възходящата траектория на развитие на компанията… Ще продължим да концентрираме усилията на Булсатком в разработване на ключови продукти и услуги – платена телевизия, разнообразно съдържание и фиксиран интернет…”, коментира Спас Русев.

През своите DTH и IPTV2.0 платформи Булсатком дистрибутира над 240 телевизионни канала, вкл. 230 с HD качество и 8 с 4К/UHD. Наскоро компанията лансира премиум услуга b-box – телевизионно Android устройство,  сертифицирано от Google, което осигурява интелигентен архив и множество медийни приложения.

„Готови сме заедно с новия инвеститор да работим усилено, за да затвърдим водещата позиция на Булсатком на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги”, заяви Станислав Георгиев, изпълнителен директор на Булсатком.

Финансовите параметри и условията по сделката остават конфиденциални към момента.

Коментари по темата: „Финализираха сделката за Булсатком”

добавете коментар...

  1. :o)

    Каквото е пипнал Спас Русев не е прокопсало. Примери много 😉

Коментар