Най-голямата кино-верига започва да приема биткойни

AMC се очертава като първата голяма кино-верига, която приема плащане в биткойн
(снимка: CC0 Public Domain)

Развлекателната компания AMC Entertainment ще започне да приема биткойни като начин на плащане в нейните кина до края на годината, съобщи изпълнителният директор Адам Арон при обявяване на приходите за второто тримесечие.

Най-голямата в света кино-верига търси нови начини за стимулиране на продажбите, докато се опитва да се справи с последствията от пандемията Covid-19, коментира новината The Wrap.

Клиентите на AMC ще могат да купуват билети за филми с биткойни във всички киносалони в САЩ до края на 2021 г. Компанията се очертава като първата голяма кино-верига, която приема криптовалутата.

AMC загуби 344 милиона долара между март и юни, което е по-малко от очакваните от Уолстрийт 440 милиона долара загуби през второто тримесечие. Компанията, както и всички други кино-вериги, беше силно засегната през последните 18 месеца, тъй като пандемията задържа блокбастърите и почитателите на киното извън салоните.

Адам Арон заяви в понеделник, че AMC „все още не е излязла от гората”, когато става въпрос за въздействието на пандемията, но че „може да си представи щастлив холивудски край на тази история”. Към края на юни работеха всички 593 киносалона на AMC в САЩ.

Коментар