Хвалят биткойн като естествената валута на интернет

Биткойн е глобална валута, която гарантира, че „хората и компаниите могат свободно да търгуват със стоки и услуги навсякъде по света”, казва шефът на Twitter Джак Дорси
(снимка: CC0 Public Domain)

Биткойн е най-добрият кандидат за „естествена валута на интернет”. С подобна оценка се ангажира главният изпълнителен директор на Twitter – Джак Дорси.

Преди няколко дни шефът на Tesla Илон Мъск заяви, че иска „биткойн да успее”, а сега друг голям бизнесмен – шефът на Twitter Джак Дорси говори за влиянието на най-популярната криптовалута в света.

Докато обобщаваше финансовите резултати на Twitter за тримесечието, Дорси описа биткойн като глобална валута, която гарантира, че „хората и компаниите могат свободно да търгуват със стоки и услуги навсякъде по света”.

Според него, биткойн е най-добрият кандидат за ролята на „естествена (native) валута на интернет”, защото е „достъпен за всички на планетата”, цитира думите му Coinmarketcap.

„Мисля, че е изключително важно за Twitter и за акционерите в Twitter да продължим да разглеждаме това пространство [биткойн] и активно да инвестираме в него. И ние не сме сами тук. Вижте какво се опитва да направи Facebook с Libra или Diem”, казва Дорси.

Междувременно, след близо 50-процентния спад в котировките на биткойн в рамките на няколко седмици, сега основната криптовалута отново се устреми нагоре. В момента един биткойн струва около 34 450 щатски долара.

Коментар