AMD пусна на пазара две нови графични карти

Radeon RX 6600 XT поставя нов стандарт за гейминга с резолюция 1080p
(снимка: AMD)

Две нови графични карти от AMD станаха достъпни на пазара тази седмица. Това са моделите Radeon RX 6600 XT за гейминг и Radeon PRO W6600 за професионални приложения на работни станции.

Поставяйки нов стандарт за гейминга на 1080p, Radeon RX 6600 XT използва RDNA 2 архитектура и разполага с 32MB Infinity Cache. В картата са вградени технологии на AMD като Smart Access Memory, FidelityFX Super Resolution, Radeon Boost и Radeon Anti-Lag за качествени изживявания в игрите.

Radeon RX 6600 XT е достъпна за покупки в глобалните търговски вериги. Различни модели ще се предлагат от партньори на AMD като ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte, MSI, PowerColor, Sapphire, XFX и Yeston на цени от 379 щатски долара. Картата ще се доставя и вградена в геймърски конфигурации от OEM-и и системни интегратори.

AMD Radeon PRO W6600 е част от серията мощни графични подсистеми за професионалисти. Изградена е по RDNA 2 архитектура и ще помогне на професионалистите по-бързо да решават своите задачи в сложни проекти, инженерно моделиране и редактиране на видео .

Radeon PRO W6600 е мощна графична карта за професионалисти
(снимка: AMD)

W6600 ще се предлага от търговски вериги на препоръчителна крайна цена от 649 щатски долара, както и от сайта на AMD, от B&H и Exxact в Северна Америка, Elmtec във Великобритания, Tarox, Wortmann и Schneider-Digital в Германия.

Коментар