Примамват хакери с фалшив банкомат

Експерти по сигурността от цял свят, много от които хакери, бяха грубо подценени по време на ежегодната конференция Defcon в Лас Вегас.

В конферентния център на хотел Riviera, където се е провеждало мероприятието, бил поставен подозрителен банкомат, извън зоната на видеокамерите, съобщи darkreading.com. Макар и да приличала на истински банкомат, машината всъщност имала съвсем друга роля.

Според очевидци, “банкоматът” не е имал никакви опознавателни знаци и търговски марки, а цветът на екрана се е различавал от този на останалите подобни устройства.

Машината всъщност е представлявала комбинация от обикновен компютър и скимер, като единствената й цел е била да събира информация за потребителите.

Скимерът чете данни от банкови карти и често се използва с устройства за прихващане на PIN кодове. Имайки данните от картата и PIN кода, престъпниците могат да създават фалшиви карти за източване на сметки.

Машината е била предадена на полицията от персонала по сигурност. Все още не е ясно кой е монтирал фалшивия банкомат – дали участници в конференцията или външна криминална група.

Коментар